eilen kun ja tänäpä tämmöst..

Maanantai 5.11.2018 klo 21.03


Niin. Tänään oli kuukauden se just -päivä. Oli valtuuston kokous. Esityslista ei erityisen pitkä ollut, mutta kyllä sitä puhujapöntössä yks sun toinen sentään kävi ääninäytettä antamassa.

Minä kävin aika monta kertaa, mutta nostanpa tähän nyt vain esityslistan asian numero kolme. 

Kyselyni pyöri oppimisympäristöselvityksessä esillä olleiden koulujen ympärillä. Vähän tuli päällekkäisyyksiä, sillä kysely on viikkoa ennen valtuuston kokousta lähetettävä, enkä siinä vaiheessa tiennyt, että valtuutetuille tulisi ensi viikolla kutsu kohdekatselmuksiin mm. Torikadulle ja Ylhäistentielle.

Kysymyksiä oli paljon. Lähetin ne jo eilen kaikille valtuutetuille sähköpostitse tiedoksi. Ajattelin pikkusen helpottaa muiden olotilaa, ettei tässä kokoustilanteessa olisi tarvinnut korvat höröllä pinnistellä, mitä ihmeen kysymysten letkaa oikein olisin esittämässä.

Tässä alla tämä kaupungintalolle etukäteen lähetetty kysely. Saman saivat valtuusto -kollegat eilen:  

Salon kaupunginvaltuusto 5.11.2018

Kysely


Kaupungin omistamien rakennusten ja erityisesti koulujen kunto on huolestuttava.

Tarkastuslautakunta nosti jo vuonna 2015 arviointikertomuksessaan esille, että kaupungin kiinteistöille tulee laatia korjaussuunnitelmat. Varsinaista korjaussuunnitelmaa ei edelleenkään ole, mutta kaupungin omistamien kiinteistöjen nykyarvoa ja korjausvelkaa on sentään määritelty. Arvonmäärittely löytyy kaupunkikehityslautakunnan päätöksestä 28.2.2018/ 28 §:n liitteenä, mutta lautakuntalaisille jaettu toinen liite näkyy vain lautakuntalaisille.

Voisiko em. oheismateriaalin antaa myös valtuutetuille?

Sitten muuta kysyttävää:

1. Käytöstä pois olevan Hermannin koulun tilanne

8.10.2018 päättäjät saivat kirjelmän Hermannin koulun henkilökunnalta. Huolestuttavan sisältöinen kirjelmä.
- Kuka takaa, että Torikadulle suunnitellut korjaukset ovat riittävät ja korjausten jälkeen siellä nyt olevat ongelmat poistuvat? Esim. syväjäädytyksestä on puhuttu. Onko kaikkia tiloja edes tutkittu? Mahdolliset selvitysraportit annettanee valtuutetuille.

2. Ent. AMK:n, nyt Hermannin koulun ja kansalaisopiston käytössä olevat tilat

Vanhan korjaamista ja jopa uuden rakentamista sinnekin suunnitellaan, vaikka eri puolilta tihkuu tietoa, ettei sielläkään paikat kunnossa ole.
- Samat kysymykset kuin edellä Torikadun kiinteistöön. Kuka takaa, että suunnitellut korjaukset onnistuvat ja sinne saadaan sisäilman osalta terveet tilat? Onko kaikki tilat tutkittu? Mahdolliset selvitysraportit annettanee valtuutetuille.

3. Uskelan koulun tilanne

- Kauanko painuma -tilanne on ollut kaupungin tiedossa? Mitä tähän mennessä tilanteelle on tehty? Mahdolliset selvitysraportit annettanee valtuutetuille.
- Kun painumaa on ilmeisesti jo tutkittukin, niin mikä firma/mikä taho sen on tehnyt? Mahdolliset selvitysraportit annettanee valtuutetuille.
- Onko rakennuksen korjaamista mietitty? Jos on, niin mikä olisi kustannus? Jos ei ole suunniteltu korjaamista, niin vastaus siihen, miksi ei olla.
- Onko rakennuksessa todettu kosteus- tm. ongelmia? Ellei kosteus-, sisäilma- tm. tämäntapaisia ongelmia rakennuksessa ole, niin eikö se silloin kannattaisi korjata paalutuksen osalta?

4. Saako luettelon kaikista kaupungin rakennuksista, joissa on puupaalutus?

Jos tällaisia rakennuksia on, niin kysyn, onko niissä ollut ongelmia? Miten paalutusten kuntoa seurataan? Mahdolliset selvitysraportit annettanee valtuutetuille.

5. Edellä olevia kysymyksiä voisi esittää vielä monesta muustakin paikasta, mutta on ilmeisesti parempi kysyä näin: mitkä kaupungin  päivähoidon ja koulutuksen rakennukset ja ovat tällä hetkellä terveitä, ts. niissä ei ole todettu kivijalan painumia, kosteus- tai sisäilmaongelmia?

--

Kaipaan kaupungin kiinteistöjen ja rakennusten korjaamisten ja/tai kokonaan uudistamisten osalta eri vaihtoehtoja ja niihin kustannusarviot. Onko meillä huomioitu esim. omassa kaupungissa toimivan TeijoTalojen osaaminen? Eikö joissain paikoissa olisi jo reilumpaa, että hajotetaan kelvoton rakennus ja hankitaan tilalle esim. TeijoTalon rakentama rakennus?  Minua huolestuttaa, että tällä nykyisellä korjaustyylillä (paikkaa paikan päälle) tuhlaamme vain rahaa ja saamme aikaiseksi "Laurin koulu kakkosia".


Toivon, että 5.11.2018 kokouksessa kysymyksiini vastaa kaupunkikehitysjohtaja.

Kysymyksiä on paljon ja vastauksesta tulee väkisinkin pitkä. Minulle sopisi, että kyselytunnilla esitän vain kysymykset ja vastaukset annetaan sähköpostitse valtuutetuille ennen kokousta. Näin muut valtuutetut näkevät vastaukset ja hekin voivat, jos haluavat, esittää tälle kyselylle lisäkysymyksiä. Kaikki vastaukset voitaneen sitten kirjata kyselytunnin pöytäkirjaan liitteeksi.

Marjatta Halkilahti
kaupunginvaltuutettu, KD sitoutumaton

-- 

Jaa, että missäkö vastaukset?

Kysymyksiin oli vastannut kaupunkikehitysjohtaja ja vastaukset luki kaupunginjohtaja Inna. Kuulet ne, kun avaat kokouksen nauhotuksen. Jos se ei tänään vielä aukene, niin ehkä huomenna. Linkki löytyy täältä, oikeasta alakulmasta.

Ilost loppuehtoota!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini