en löytänyt en

Sunnuntai 11.11.2018 klo 19.02


Kun kysytään, niin vastataan. 

Näinkö tässä tehty on?

2.3.3. Kaupunkikehityspalvelut Kaupunkikehityspalveluiden talousarvion nettomenot toteutuivat 3,14 milj. euroa (31,2 %) alle talousarvion

Kaupunkikehityspalvelut 

Osaamisen jatkuvuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota henkilöstön eläköitymisen vuoksi ja huomioida älykkäiden järjestelmien kehittäminen. 

Vastine: 

Tämä on erityisen tärkeää, mutta talouden sopeuttamiseen liittyvät rekrytointikäytännöt asettavat oman haasteensa sille, mikä on mahdollista.

Kaupungin kiinteistöjen korjaussuunnitelmat tulee laatia. Korjaussuunnitelman puuttuessa, kiinteistöissä tehdään vain tarvittavat pakolliset korjaukset. Korjausvelka kaupungin omistamissa kiinteistöissä on kasvanut

Vastine: 

Kiinteistöjen korjauksia on viime vuosina tehty resurssien puitteissa. Vuosikorjausmääräraha on määritellyt paljonko korjauksia voidaan vuosittain tehdä. Määräraha putosi kuntaliitoksen jälkeen rajusti (n. 40%), mutta nyt määrärahaa on nostettu taas suuremmaksi. Tavoitteena on saada korjaussuunnitelmien laatiminen käyntiin vaiheittain. Kiinteistöjen nykyarvon ja korjausvelan määritteleminen on tarkoitus käynnistää vuonna 2017. Ilmanvaihtokanavien puhdistukset toteutetaan lähes määräyksien mukaisin väliajoin.

Ravitsemispalveluiden tulevaisuuden toteuttamisvaihtoehtoja on selvitetty useampana vuonna ja vuoden lopussa valtuusto hyväksyi Arkea Oy:n osakkeiden oston. Ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluiden tilikauden tuloksen on raportoitu olevan 175.000 euroa voitollinen. Kustannuslaskennan ja sisäisten kulujen kohdentamisen oikeellisuus tulee varmistaa erityisesti, kun ollaan vertaamassa oman tuotannon kustannuksia mahdolliseen toiminnan ulkoistamisen kustannuksiin. Ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelun tuottamia puhtaanapito- ja ateriapalvelujen suoritehintoja tulisi tarkistaa säännöllisest

Kaupunkisuunnitteluyksikköön perustettiin keväällä liikennepalveluyksikkö, jonka tavoitteena on kuljetuskustannusten säästäminen. Liikennepalveluissa on toteutettu merkittäviä uudistuksia ja pyritty sektorirajat ylittävän toiminnan aikaansaamiseen. Liikennepalvelujen yhteiskäyttö on kokonaisuutena positiivinen kehityssuunta. Toistaiseksi kustannukset ovat kuitenkin vielä nousseet, mutta asiakastyytyväisyys on hyvä ja matkaisäntä/emäntä toiminta on ollut onnistunut uudistus. 

Palveluverkkoa karsittaessa ja kiinteistöjen jäädessä tyhjilleen, tulee suunnitella kiinteistöjen muu käyttö. Jos omaa käyttöä ei ole osoitettavissa, tulee pyrkiä vuokraamaan tai myymään kiinteistö pois. Yli kolme vuotta tyhjillään olleiden kiinteistön arvonalentumiset tulee huomioida kirjanpidossa. 

Maankäytön suunnittelu ja kaavoitus ovat keskeisessä asemassa kaupungin elinkeinoelämän kehittämisessä. Maankäytön suunnittelusta vastaavan kaupunkikehityspalveluiden, kaupunginhallituksen sekä Yrityssalo Oy:n keskinäinen sujuva yhteistyö on tästä syystä tärkeää. 

Em. löytyy täältä: http://www.salo.fi/attachements/2018-03-15T11-54-1392.pdf

..

Miks noita tässä nyt kesken kaiken isänpäivää pengon ja pöllytän? 

Ihan vaan siks, että koulukaruselli pyörii ja se tieto, mitä päättäjille ollaan esittämässä, ei ainakaan minua vakuuta.

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/11/05/27073

Ja on se vaan muutenkin tosi, tosi kummallista, että jos ja kun tark.ltk jotain esittää/huomauttaa, niin vastineet ovat mitä ovat. Ne ovat sinne päin tai sitten ei vastata lainkaan. 

Eipä tuo vastineitten antaminen plussapisteitä kerää tässäkään: vuosi 2016

http://www.salo.fi/attachements/2018-03-15T11-54-4792.pdf

Tässä vuosi 2017

http://www.salo.fi/attachements/2018-05-21T10-33-1992.pdf 

Vaan missä ovat vastineet? Mitäs valtuusto päätti? Löytyy tämän linkin takaa:

http://salo.tjhosting.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20183947-8

Viime vuonna vastaukset on annettu jo 23.10.2017:

http://salo.tjhosting.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20173832-19

Onkohan minuun nyt iskenyt jonkun sortin dementia, kun en vuoden 2017 arviointikertomuksen vastineita mistään löydä tai ovatko meitin virkamiehet ja -naiset nyt juuttuneet johonkin muuhunkin kuin koulukaruselliin, eivätkä ole vastineita vielä edes miettineet?

Kovin on outo juttu!

Ja muuten: jos et tämän päivän Salon Seudun Sanomia ole vielä kunnolla läpi käynyt, niin ota lehti ja lue ainakin Olli Lehden 70 v haastattelu. Kaupungin virkamiesten ja -naisten, plus päättäjien kannattais lukea se vähintään kolme kertaa!


Kommentit

11.11.2018 21.27  mäVaaN

Mä taidan diggata ny tän päivän eli sunnuntain lehdest Olli Lehden haastattelu ja miälipitei Salon kehittämisest ja ihmisten eli asukkaiden mielialojen kohottamisest k o k o laajall Salon alueell.

12.11.2018 0.27  Marjatta

Juu. Sehän on loistava haastattelu!

12.11.2018 14.30  Marjatta

Eikä ollut dementiaa. Meinaan mulla, kun arviointikertomuksen vastineita 2017 hain, enkä löytänyt.Tänään olen kaupungilta päin saanut vahvistuksen, että vastineita ei vielä ole annettu. Ovat valmistelussa sentäs!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini