Uusimmat kuvat

miten olis pienet rajoitukset?

Keskiviikko 27.2.2019 klo 13:09


Ikärajat ruutuaikaan?

Ei hyväksyttäviä kommentteja.

Kanadalaiset ovat tutkineet ja nyt he tietävät kertoa meille muillekin: Jos 2-3 vuotiaat viettävät paljon aikaa television tai tietokoneen äärellä tai hiplailevat älylaitteita, niin he saattavat jäädä jälkeen kehityksestä. Se jälkeen jääminen näkyy, kun he ovat viisivuotiaita. Silloin ilmenee häiriön poikasta sosiaalisissa kyvyissä ja  kommunikaatiossa sekä ongelmanratkaisutaidoissa.

Jo kaksi tuntia päivässä ruudun ääressä on huono juttu.

Nooh, en mene kinaamaan, mutta ihmettelen vaan, että mitä järkeä ylipäätään on edes antaa kaksvuotiaalle esim. älylaitetta käteen. Tv -ohjelmistakin ilmoitetaan minkäikäisille katsomista suositellaan, joten miksei ikärajoja voisi asettaa näille älyvempaimillekin?

 

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/270385-ikarajat-ruutuaikaan


Kommentit

27.2.2019 14:11  TämmÖttiS

Pienet taaperot katsoo piirrettyjä tv:stä useimmassa huushollissa. Ennen oli v a i n Pikku Kakkonen ja äitit laitto naperoille ja perheelle illallista/päivällistä sinä aikana ja lapsoset katteli hiljaa tv:tä. Nyt niitä piirrettyjä (animaatioita nyk.) tulee tuntikausia eri kanavilta, netistä lisää. On perheitä, jossa napero saadaan syötettyä, kun pöydälle eteen asetetaan tabletti ja animaatio-ohjelma pyörimään. Lapsi viihtyy ja äiti/isä lusikoi samalla soseet suuhun. Kyll mu o kauhistuttanu tää nykylasten "älyruudun" tuijottelu, ett mitä niist tule. Opet puolustelee englannin sanojen oppimisella.!?

28.2.2019 13:10  Marjatta

Niinpä. Ajatteles elämää ennen pikku kakkosia sun muita! Ei ollut paljon mitään ja silti pärjättiin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini