oikeasti mietittävää tai sitten ei

Sunnuntai 14.7.2019 klo 22.53


Edellisen blogini kommenteista löytyy mm. tällaista: "Kaupunkikehityslautakunta voisi oikeasti alkaa miettiä Salon katukuvan kehittämistä. Aloittakaa vaikka Eino Heinon talosta, vai olisiko siihenkin kiva maalata joku kiva kuva piristämään ihmisten mieltä?"

Näitä "einoheinoja" tässä maassa on, on muuallakin kuin Salossa, mutta ei näihin niin vaan voida puuttua.

Salon kaupunki Pöytäkirja 4/2018 16

Rakennus- ja ympäristölautakunta § 26 14.02.2018

Rakennus- ja ympäristölautakunta § 55 11.04.2018

http://salo.oncloudos.com/kokous/20183925.PDF

Myös blogini "24.10.2017" kertoo jotain. 

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/06/18/25315

Osuuskaupan rakennuksista kertovat blogit "näkky jo" 16.4.2014 ja "toinenki" 7.4.2014. 

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2014/04/16/1656 

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2014/04/07/1650

Minä en Salo -cityn kaupunkikuvaa erityisemmin fanita. Olen siitä varmasti ihan riittävästi julkisesti motkottanutkin. Kaupunkimainen se ei ole, ei sinne päinkään kuin mitä ovat esim. Jyväskylä tai Lohja.

Urheilukentän alue ja Mököistenmäki ovat jotain, mutta eihän se riitä, eikä se, että meillä on Suomen paras tori, Toki torin ympäristöä piristää tällä hetkellä vastavalmistunut kerrostalo ja joelle rantautunut jokiravinteli, mutta eivät nekään koko kokonaisuutta pelasta. Torin ympäristö näyttää ei -toripäivinä todella ankealta. Puisto kyl on nätti, mutta esim. puistoa, ihmisiä puolustavat kiviset kukkalaatikot (kai ne jotain turvallisuusjuttuja ovat) ovat vallan kauhiat!  En tiedä kenen on valinta, mutta rumat ovat. Fengshuista ei ole tietoakaan! Ihan ovat töktök! Olisivat edes vatupassissa!

Turuntie-Helsingintie on minun silmissäni ankea sekin. Ja nuhruinen. Ja esim. Vähäjoki on päästetty vallan kauhiaksi. Tällä hetkellä jokea ei joeksi hetikohta edes tunnista (täynnä luonnonkukkaa), mutta vartoos vaan, kun tulee syksy, niin se on tämän näköinen://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/2338231. Motkottanut olen tuostakin, mutta ei se paljon auta. Nurmikkojen leikkuussa olisi siinäkin toivomisen varaa, esim. urheilukentän vierustassa on tällä hetkellä ihan kummallista. On vissiin leikkurissa bensa loppunut kesken tai leikkaajalta työpäivä. Saas nähdä kuinka kauan rikkaruohontöröt Perniöntien varrella "kukkivat"!    

Mites tätä nyt, tätä motkotusta tiivistäisi? Tiivistänpä näin: Ennen ennenkuin kaupunki lautakuntineen (kaupunkikehityslautakunta tai rakennus- ja ympäristölautakunta) voi ruveta puuttumaan toisten omistuksiin, rakennuksiin tai ympäristöön, sen pitää hoitaa ovat omistuksensa. Sehän meillä nyt ainakin takkuilee. Jos omat rakennukset ja maisemoinnit repsottavat, niin minun mielestäni on, ellei nyt täysin laitonta, niin ainakin noloa mennä puuttumaan toisten tatuointeihin, on niitä sitten talojen seinissä tai ihmisten ihossa! 

Että näin. Minulla itsellähän on  ihan siistit nurkat. Passaa vaan tulla tupa- ja pihakierrokselle. Oma kehu paras kehu.


Kommentit

14.7.2019 23.28  Marjatta

Iholle tatuointia en itse ottaisi, en vaikka maksettaisiin, mutta jos se jonkun muun mielestä on ok, niin anti olla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini