Uusimmat kuvat

maistuis varmaan Sullekin

Maanantai 26.8.2019 klo 12:20


Facebookkiin on esille nostettu Joroisten kunnan koululaisten ruokailu. Hävikki hipoo nollaa!

https://yle.fi/uutiset/3-10932740?fbclid=

Joroisten yhtenäiskoulun ruokalassa syö päivittäin yli 400 oppilasta ja ruoka tekee kauppansa. Viimeisimmän Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen tekemän terveyskyselyn mukaan Joroisten yläkoululaisista 90 prosenttia syö kouluruokaa päivittäin. Oppilaiden keskuudessa koululounaan nauttimista pidetään itsestäänselvyytenä.

Biojätettä ei Joroisissa synny, sillä linjastoon jäävä ruoka tarjoillaan iltapäivisin ilmaiseksi nuorisotilassa. Joroisissa asiaa on mietitty niin pitkälle, että edes ruoan pakkaamisesta annospurkkeihin ei synny kuluja.

– Keittiössä henkilökunta ottaa talteen margariinirasiat ja pesee ne koneessa. Minä käytän näitä rasioita pakastukseen ja annosten säilyttämiseen, Sari Paavonsalo kertoo.

Hyvät on systeemit, mutta jos tuota tähän kaupunkiin ehdottaisi, niin tuskin läpi menisi. Ei varmasti sekään, jos ehdottaisi pikkusen yksinkertaisempaa ruokalistaa. Se, mitä minä olen koululaisia kuullut/kuunnellut, niin eivät he mitään hienouksia listalle kaipaa, vaan ihan tavallista kotiruokaa.

Googletin esiin Joroisten listan ja sitten täkäläisen. Onhan noissa eroa. Minulle maistuis Joroisten sapuskat. Maistuis varmaan Sullekin: 

http://www.joroinen.fi/uploads/Tekninen%20toimi/Ruokalista

https://www.salo.fi/attachements/2019-07-29T10-11-22445.pdf

Kannattaa kurkistaa tähänkin linkkiin:

http://www.joroinen.fi/palvelut/tekniset_palvelut/puhtaus-ja-ruokapalvelut/

Vrt. salolaista selitelmää:

https://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/asiointi/ateriointipalveluttoimipisteissa/ruokailukouluissa/


Kommentit

26.8.2019 21:30  MääTaas

Hyvä esimerkki siit, miten motivoitunut henkilökunta toimii , käyttää maalaisjärkeään. Ja täytty sano, ett ova jokseenki viiteliäitäkin. Mutt "hyvä He" . Moni muuki asia ja homma kunnallisis toiminnois toimisiss, ku henkilökunta käyttäis omaa luovuuttaan, viiteliäisyyttään ja kekseliäisyyttään hyväss porukka hengess. Ku lukee, kuuntelee uutisjuttui muist kaupungeist ja ajele kattelemass ympäri Suomee.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini