Uusimmat kuvat

kuva kertoo tai sitten ei

Perjantai 24.1.2020 klo 12:01


Väkiluvun lasku jatkui Salossa – yksi kuva näyttää, miksi kouluverkosta puhutaan

https://www.sss.fi/2020/01/vakiluvun-lasku-jatkui-salossa-yksi-kuva-nayttaa-miksi-kouluverkosta-puhutaan/

Salolaisia oli viime vuoden lopulla 51 850. Luku on Tilastokeskuksen ennakkotieto, ja se saattaa vielä muuttua hieman. Viime vuoden aikana salolaisten määrä putosi 471 henkilöllä. Pudotus on pienempi kuin kahtena edeltävänä vuonna. ällä hetkellä salolaisia on yhtä paljon kuin Salon liitoskunnissa oli yhteensä asukkaita vuonna 1998. Tuolloin väkiluku oli kasvussa.

Kuva kertoo. Kertoo, kertoo, että väkiluku laskee, mutta laskee se muuallakin maassa. Kyläkoulujen Salo olisi hyvä houkutin, mutta ei meillä. Ei meillä sellaisia ajatella, meillä halutaan ajatella ihan jotain muuta. Kaupunginjohtaja esittää (tämä on paikallislehden sivulta) : lestä city tarttee houkuttimia ja kyläkoulujen Salo olisi just sellaiseen sopiva.nna, n kaupunginjohtaja

"Työpaikat, työpaikat, työpaikat. Vetovoima tulee ja kertaantuu työpaikkojen kautta, ja elinkeinoelämä nostaa "Työpaikat, työpaikat, työpaikat. Vetovoima tulee ja kertaantuu työpaikkojen kautta, ja elinkeinoelämä nostaa kaupungin kantokyvyn. Järkevällä kehittämistoiminnalla kaupunki voi vaikuttaa tähän asiaan."

No mitä se järkevä kehittämistoiminta sitten on? Minun mielestäni yks on se, että kaupunki tarttee houkuttimia, muutakin kuin työpaikat. Eivät kaikki tänne siksvarten muuta, että tässä kaupungissa olisi työpaikka. Muuttoa ajattelevat lapsiperheet odottavat ensisijaisesti sitä, että koti ja  varhaiskasvatuksen  sekä  perusopetuksen palvelut ja paikat ovat lyhyehkön ja turvallisen matkan päässä toisistaan. Nyt ei sellaista näköpiirissä ole, kun koulujen lakkautuksia halutaan.

Näitä ihmettelee moni muukin kuin minä: 1. Mihin tunnin junaa tarvitaan, jos kaikki työpaikat tässä cityssä olisivat? ja  2. Miksvarten kaupunginjohtaja ei itse asu Salossa? Eikös yks peruste Turussa pysymiseen ollut se, että muu perhe halusi jäädä Turkuun. Ettei vaan tarkoittaisi sitä, että lasten koulu- ym. tekijöillä on ollut oma tärkeä merkityksensä, mutta se sama ajatusmalli ei sitten saisi olla ok salolaisille tänne muuttoa aikoville tai täältä pois haluaville!

Minä en tykkää, en sit tippaakaan siitä, että yhtäällä puhutaan yhtä ja toisaalla tehdän tehdään toista. Enkä ole yksin tämän ajatukseni kanssa!

Tässä tämän päiväinen tätä mieltä -motkotukseni: 

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2440750

Otsakkeen on taas osuvasti keksinyt lehden toimitus. Kiitos siitä!


Kommentit

24.1.2020 12:55  Lisää vettä myllyyn

Jos kaupunginjohtaja ja muutkin esittelijöinä toimivat virkamiehet, asuisivat Salossa, olisivat päätösehdotuksetkin toisenlaisia, eivätkä Turku keskeisiä. Salon etu olisi pääasia!

24.1.2020 15:21  Marjatta

Samaa mieltä kiitos!

Työpaikkoja Saloon! Jos kaikilla salolaisilla olisi työpaikka ja koti Salossa, niin mihin sitä tunnin junaa tarvittaisiin? Ja miks siihen hankkeeseen rahaa piti luvata? Väyläviraston sivustoilla on selkeästi todettu, että hanke on tämä: Helsinki-Turku nopea junayhteys!! Turkulaiset saisivat ihan ite maksaa Helsinkiin menonsa ja paluut. Nopeutta he haluavat, ei Saloon pysähtymistä!

24.1.2020 15:44  Lähikoulujen puolesta

Tämä lyhytjänteisyys on este maalle muuttamisessa ja imagohaitta kaupungille, jos muutaman vuoden välein ollaan kouluja lopettamassa.

24.1.2020 17:12  Tämmöst Miättisi

Suomen hallitus hokee: uusia työpaikkoja lisää ja lisää. Kaupungin johtavatkin toistavat: uusia työpaikkoja saatava. Miksi kukaan ei huomaa eikä tee asiaa, e t t ä jo olemassaolevat työpaikat säilyisivät Suomessa. Ja sitten uusia työtä tarjoavia paikkoja lisäksi. Hoito- ja hoivapalvelujen potilaill ja asiakkaill kunnollisen hoidon takaamiseks tarvittais monia hoitajia lisää. Vaikk hallitus jonkun lisänormin päivittääkin, nii viime kädess se on kuitenkin kunta tai hoivapaikka, joka lisätyövoiman palkkaa, (ei palkkaa).


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini