Uusimmat kuvat

katsotaanko piirustuksia?

Sunnuntai 19.4.2020 klo 15:56


 

Vähän piti olla utelias, eikun tiedonhaluinen, vaikka nämä Salon -cityn asiat eivät minulle enää luottamushenkilön silmin, korvin kuulukaan. Olen minä sentäs kaupunkilainen, asukas ja siinä mielessä voin cityn asioita ja päätöksentekoa ihmetellä. Veronmaksajakin olen.

Viikolla oli Salon Seudun Sanomissa uutinen tästä kaupunkikehityslautakunnan esityslista -asiasta:http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204364-13 Uuden Perniön Kirkonkylän koulun pääpiirustusten hyväksyminen.

Uutisen mukaan piirustukset on hyväksytty, mutta vasta äänestyksen jälkeen. Liikuntasalista ovat näköjään keskustelleet. Pohjakuvan kun näkee, se on tässä: http://salo.oncloudos.com/kokous/20204364-13-5.PDF niin ainakin minulle tulee ihmetysolo, että miksei se voisi olla isompi. Eihän siellä, jos sitä pituutta jatkaisi, seinän takana mitään pinteeseen jäisi. Kiinteistönhoidon varasto näkyy olevan, joskaan en minä sille missään ovea näe. On ovi tai ei, niin tuskin liikuntasaliin päin, jos se tila seinän takana olisi.  

Entisestä elämästä muistan, kun rakentamisenkin kanssa tekemisissä jouduin olemaan, että kaikki sellaiset tilat, joissa on toimintaa isomman joukon kanssa, sellaiset tilat kannattaa miettiä viimeisen päälle. Tilaa pitää olla. Ja jos rakennetaan suoraa seinää eteenpäin ja ylöspäin, niin se maksaa sen, mitä maksaa, mutta hirveän kallista siitä ei tule. Jos suunnitellaan ja toteutetaan erkkereitä, ulokkeita, mitä nyt taloissa, rakennuksissa välillä on, niin ne maksavat. Tässä ei sellaista ole. 

VoiVoi nyt sentäs. Nyt ei hyvältä näytä.

Ja toinen kohta, jota ihmettelin, on katsomo. Mihin tarkoitukseen? Ymmärtäisin, että jos sen suunta olisi liikuntasaliin päin, mutta ei se ole. Seinä siinä välissä näyttää olevan vai enkö enää piirustuksia osaa lukea? Ihan outo juttu!!  

Sitten keittiö! Onko se nyt varmaan viimeisen päälle tsekattu semmosen porukan kanssa, joka keittön toiminnasta jotain live -elämässäkin tietää. Että näyttääkö siltä, että keittiössä töiden tekemisestä tulee sujuvaa vai tuleeko törmäyksiä, kun joku avaa esim. jonkun oven. Kuivavarasto taisi olla myös sellainen, etten siinä ovea näe, en aukkoakaan. Eikö keittiöstä pitänyt tulla valmistuskeittiö? 

VoiVoi sentäs. Uudemman kerran huokaisen, jotta ei hyvältä näytä!

--

Onko kaikki nyt tämän mukaista?

http://salo.oncloudos.com/kokous/20194134-4-1.PDF

Lainauksia:

Luonnoksessa rakennuksen keskeisin osa on korkea monitoimisali (jossa ruokailu tapahtuu), johon opetustilat ja liikuntasali avautuvat. Monitoimisalista on näkymä kirkolle – alueen merkittävään rakennukseen. Kädentaidon tilat on ryhmitelty omaksi siivekseen ja muut oppimisalueet ikäluokittain omiksi alueikseen. Musiikin opetustila voidaan avata monitoimitilaan. Rakennettava musiikkitila suunnitellaan kansalaisopiston ja koulun yhteiskäyttöön. Sisätilojen pinnoilla pyritään käyttämään puuta mahdollisimman paljon. Liikuntasalin kantavina rakenteina toimivat liimapuupilarit ja -palkit. Rakennus on jaettu osiin: liikuntatilat, kädentaidon tilat, opetustila ja monitoimisali. Useat sisäänkäynnit mahdollistavat eri käyttäjäryhmien samanaikaisen käytön näissä eri osissa. Tilojen käyttöaste voidaan näin maksimoida. Piha-alueella tulee olla tilaa, liikuntaan motivoivia pihavälineitä ja pelaamiseen ja leikkimiseen suunniteltu kenttä sekä ulkovälinevarasto kaiken ikäisille oppijoille. Yläkoulun oppilaille ja kansalaisopiston asiakkaille on eriytetty oma sisäänkäyntialueensa.

Mitoitusperuste Hanke mitoitetaan siten, että rakennus on tiloiltaan riittävän kokoinen suunnitellulle käyttäjämäärälle. Alakoulun lisäksi rakennuksen liikunnan, kädentaidon sekä kotitalouden opetustiloja tulevat käyttämään Perniön yhteiskoulun yläkoululaiset. Salon kansalaisopisto tulee myös olemaan yksi rakennuksen käyttäjä. Kansalaisopisto käyttää liikunnan ja kädentaitojen opetustiloja. Lisäksi he käyttävät yhdessä koulun kanssa musiikin opetustilaa sekä tiloihin sopeutettua pienluokkatilaa, varastotiloja ja vaatetila.

--

Kaunis päivä. Taidan lähteä ulos!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini