Uusimmat kuvat

voidaan hyvin

Perjantai 15.5.2020 klo 12:27


Hyvinvointikysely, jossa kartoitetaan vastaajan fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja kognitiivista toimintakykyä sekä asuinympäristöä, lähetettiin 80 vuotta täyttäville, ei vanhuspalveluiden palveluiden piirissä oleville. Vastausprosentti on joka vuosi ollut hyvin korkea. Toimintavuonna se oli 89,5% (358kpl). Tavoitteena on puuttua ennakoivasti ongelmiin kotona asumisen mahdollistamiseksi ja raskaamman hoidon tarpeen siirtämiseksi. Keskeisimpinä asioina nousivat esiin liikkumiseen ja apuvälineisiin, suun terveyteen sekä aikuisneuvonnan alueeseen liittyvät asiat. Ns. riskiryhmiin kuuluville vastaajille soitettiin ja/tai tehtiin kotikäynti. Merkittävälle osalle vastaajista lähetettiin tiedotteita vanhuspalveluiden toiminnasta sekä liikuntaesitteitä.

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204362-6

Jos kyselyyn vastaajia on ollut 358, niin voisi sitä varmaan kertoa esim. montako kotikäyntiä noitten jälkeen tehtiin ja nousiko niistä esiin jotain jatkotoimenpiteitä ja jos, niin mihin suuntaan, suositusta lääkärille menoon tai muuta.

Yksi kuulemani tapaus on, kun kotona asuvalle oli tehty muistitesti ja kun siitä sitten jotain oli pikkusen jäänyt uupumaan, eli ei ihan nappiin mennyt, niin henkilö patistettiin magneettikuvaukseen. Sen jälkeen lääkärille, sieltä lääkeresepti ja apteekin kautta kotiin.

Ystäväni ei niitä pillereitä montaa päivää syönyt, sillä hän koki, että huono olo niistä vain tuli.  

Ei se varmaan nyt ihan hirveän kauhean suuri virhe ole ollut, jos magneettikuvaukseen on päässyt, mutta tämän henkilön kohdalla tilanne on sellainen, että hänen jokapäiväisessä elämässään ei muistitestejä eikä -pillereitä tarvita. Ei todellakaan. Välillä tulee olo, että Ystävälläni on skarpimpi pää kuin mitä minulla.

--

Huah. Ajokortin uusinta tulossa!


Kommentit

16.5.2020 10:46  Senior kuntalainen

Mahdatkohan muistitestiin kans joutua, kun korttia uusit. Minä jouduin, mutta testiä ei tehty. Kysyin testiä, lääkäri sanoi, et piirrä nyt vaikka kello! Kun on sama lääkäri koko ajan, hän pystyy kuulemma havannoimaan aika paljon potilaasta.
Käsittääkseni niille ikäihmisille piti kaupungin taholta ottaa yhteyttä puhelinsoitolla, jotka eivät ole säännöllisen kotihoidon piirissä. Minulle ei ainakaan kukaan olen vielä soittanut, vaikka hartaasti olen odottanut. Kaikille tuttaville kyllä. Ei taideta kaikille soittaakaan. Mihin mahtaa perustua? Kuulun kyllä siihen ikäryhmään.

16.5.2020 14:03  Marjatta

Koronasoittoja nyt ainakin on luvattu!

Tämä Turun Sanomista 17.4.2020:
"Salon kaupunki ottaa puhelimitse yhteyttä 70 vuotta täyttäneisiin salolaisiin seuraavien viikkojen aikana. Yhteyttä otetaan niihin ikääntyneisiin, jotka eivät ole kaupungin vanhuspalveluiden asiakkaita. Esimerkiksi kotihoidon asiakkaille soittoja ei tehdä. Myöskään heitä, jotka ovat itse olleet yhteydessä korona-apu -puhelimeen ei enää tavoitella.

Puheluiden avulla Salon kaupunki haluaa varmistaa, että ikääntyneillä on tietoa siitä, mistä apua tai tukea voi poikkeustilanteen aikana hakea.

Soitot tulevat joko 02 772 tai 02 778 -alkuisista puhelinnumeroista. Muutamia puheluita on testimielessä jo tehty ja niiden perusteella puhelut on otettu hyvillä mielin vastaan.

Yli 70-vuotiaiden oma neuvontapuhelin numerossa 02 772 6003 palvelee edelleen mieltä askarruttavissa kysymyksissä muun muassa asiointiin liittyen. Numero palvelee maanantaista perjantaihin kello 9 - 15."

17.5.2020 17:41  ÄäniKylält

Luulin ettei mullekaan kukka soitt, mutta viime viikoll maanantain soitti. Mä rutisin sitä, ett 15 vuatt on meitt ohjeistettu, ettei saa jäär kotti vaa täytty hakke ja mennä toiste joukko, m.m kuppikerhoihin. Nii on tehty ja ny kaikk o kiälletty, ett vaikkia olon teki. Ett muisti ja muuki elämä hallittemine täsä alkka salapitte ittesäs hiipimä, ku ei mittä oll. Kerra viikoss on kauppa-asjat hoidettu aamutunnin aikan ettei iha höperöityis. Vanhuslääkäritkin puoltaa tätä viäl aktivisill ihmisill.

19.5.2020 20:38  ÄäniKylält

Tänäpä tv uutisiss samalaine harmapää ku määki selitti ihan noi sama asja ja samaltappa ku olen tohon kirjottanu. Hänt siis haastateltti täst yli 70 kotokarenssist.!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini