Uusimmat kuvat

simmottis, tämmöttis

Torstai 14.5.2020 klo 15:25


 

Hermannin koulun paluu Torikadulle vaatii 1,3 miljoonan remontin

https://www.sss.fi/2020/05/hermannin-paluu-torikadulle-vaatii-13-miljoonan-remontin/

Hermannin yläkoulun paluu Torikadun kiinteistöön vaatii vielä 1,3 miljoonan euron lisäremontit koulurakennukseen.

Sisäilmaongelmista kärsineen koulun alapohjasta vaihdettiin jo aiemmin vaurioituneita eristeitä uusiin. Samalla ongelma-alueille valettiin uusi pintalaatta ja vaihdettiin muovimatto klinkkeriin.

Remontti keskeytettiin viime kesänä, koska kaupunki oli tekemässä oppimisympäristöselvitystä eikä Torikadun kiinteistön tulevasta käytöstä ollut tietoa.

--

Simmottis tänä vuonna! Ja tämmöttis viime vuonna:

Kaupunginvaltuuston kyselytunnin pöytäkirja 2/2019

https://ww.salo.fi/attachements/2019-03-08T11-54-3670.pdf

Aika 4.3.2019

§ 5 Marjatta Halkilahden valtuustokysymys Torikatu 5-7- ja Ylhäistentie 2 korjausurakoitsijavalinnoista

Mikä on Ylhäistentie 2 ja Torikatu 5-7 rakennusten tilanne?

Torikatu 5-7 Talousarviossa on 400 000 € vuodelle 2019. Päätöksen perustelut: ”Hermannin koulun todetut eristevaurioiden korjaustoimenpiteet saatetaan loppuun laadittujen korjaussuunnitelmien mukaisesti.” Kysymyksessä luetellut työt toteuttavat nämä perustelut. Korjaustöiden urakoitsijaksi on valittu Ojarannan Rakennus Oy. Työt aloitetaan heti, kun valintapäätös on lainvoimainen.

Edellä mainittu koskee Rummunlyöjänkadun ja Torikadun varsilla olevaa L-kirjaimen muotoista tontin suurinta rakennusta, joka on tyhjillään. Tontin muut rakennukset ovat käytössä.

Riittävätkö nyt tehtävät korjaukset?

Nyt tehtävät korjaukset riittävät tähän mennessä käytössä olevissa tutkimustuloksissa todettujen vaurioiden korjaamiseen. Rakennusten tuleva käyttö ja tulevaisuuden oppimisympäristön luominen edellyttävät hyvin todennäköisesti vielä muutostöitä tai lisärakentamista.

Ovatko po. rakennukset korjausten jälkeen hyvän sisäilmaston laatukriteerit täyttäviä?

Nyt tehtävät korjaukset riittävät tähän mennessä käytössä olevissa tutkimustuloksissa todettujen vaurioiden korjaamiseen.

Ja kaupunkilaisia tuntuu kiinnostavan myös se, kenen luvalla kaupunkikehitysjohtaja voi talousarviosta poikkeamiset tehdä?

Jotta korjaustyö saadaan alkamaan mahdollisimman pian, kaupunkikehityslautakunta delegoi kokouksessaan 22.1.2019 § 14 päätösvaltuuden tämän korjaushankkeen osalta kaupunkikehitysjohtajalle. Talousarviossa hanke kuuluu korvausinvestointeihin, jossa sitovuustasona on ”rakennukset yhteensä”. Korvausinvestointien kokonaismääräraha on 035 000 euroa. Vaikka tämä hankkeen osalta määräraha ylittyy, kokonaisuutena korvausinvestoinnit tulevat todennäköisesti pysymään budjetissa, koska yksittäisistä hankkeista voidaan jo tässä vaiheessa todeta, että mm. arkistotilahankkeen 1 500 000 euron määrärahasta jääkäyttämättä huomattava osa. Kaupunginhallitus 25.2.2019 § 91 ja kaupunkikehityslautakunta 26.2.2019 § 54 käsitellessään tehtyjä viranhaltijapäätöksiä hyväksyivät muiden ohella tämän päätöksen täytätöön pantavaksi.

Mika Mannervesi kaupunkikehitysjohtaja

--

syksyllä kouluun, mutta mihin

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/03/13/29317

edetään älykkäästi tai edetäänkö?

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/09/20/31581

--

Tilapalvelut vastaa! Se vastaa kaupungin omistamien kiinteistöjen hoidosta ja kunnossapidosta sekä rakennuskohteiden rakennuttamisesta.

"En ny tier mitä taas sanoisis!"

Näyttää siltä, että korjaamisten ym. ajantasaisuus, kaikki mahdolliset tiedot sun muut ovat "tänäpä tätä ja huamen tota! Kaik o vähä sinpäi vaa!"

--

https://www.salo.fi/asuminenjaymparisto/tilapalvelut/kiinteistojenhoito/

Kiinteistöjen hoito

Tilapalvelut vastaa kaupungin omistamien kiinteistöjen hoidosta ja kunnossapidosta sekä rakennuskohteiden rakennuttamisesta.

Tilapalveluja johtaa tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto.

Tilapalvelut jakautuu seuraaviin tiimeihin:

Talonsuunnittelutiimiin, jota johtaa talonsuunnitteluarkkitehti Tommi Kaarto.

Kiinteistöjen isännöinti-, hoito- ja kunnossapito- sekä vuosikorjausten tiimiin, jota johtaa tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto.

Tiimi jakautuu seuraavasti:

Pohjoinen alue (Kiikala ja Suomusjärvi):

tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto

Läntinen alue (Salo): kiinteistömestari Kimmo Laine

Läntinen alue (Halikko ja Muurla) sekä pohjoinen alue (Pertteli ja Kuusjoki): kiinteistömestari Erik Oranta

Eteläinen alue (Perniö, Kisko ja Särkisalo): kiinteistöhuoltoesimies Juha Engblom

Talotekniset järjestelmät: talotekniikkamestari Juuso Aitio

Vuosikorjaukset: talomestari Oskari Kauko


Kommentit

14.5.2020 16:22  Marjatta

Aiheesta toiseen. On hyviä Tätä Mieltä -juttuja tänään Salon Seudun Sanomissa.

Kalevi Satopään "Onneton päätös" ja Hanna Talasniemen "Kasvukolmio on rikki" kertovat asioita, joita junan kyytiin hypänneet = hanketta puoltaneet ja puoltavat, eivät ole ilmeisesti sen kummemmin edes ajatelleet.

Nooh, kuulevat kyllä, jos radan tekovaiheessa vielä elävien kirjoissa ovat. Ei se mikään ihan pieni meteli ole, kun esim. Lukkarinmäkeä ruvetaan auki ampumaan.

19.5.2020 20:44  ÄänekäsMamm

Ja mont minuutti viä aikataulust ajat Salo läpitte kanjonis. Ei siit voi täysill painell kuten ei myöskä pitkiss tunneleissaka. Ja sitt Muurlaan Puiston pelloill tule piiitkä siltarakennelma missä jun ajaa oikke korkkialtas. Pehmune pelto, nii pysyväk sillan kannatuspilarit kohrillas ja rata vaateriss. Jos ei - nii voi kauhia - mitä vois tapahtukka.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini