Uusimmat kuvat

ei perusteita

Tiistai 10.11.2020 klo 19:55


Salon vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja Jussi Mattila on saanut eilisestä uutisesta johtuen kohinaa ja kommentteja mm. facebookissa.

Olen minäkin miehen toimista motkottanut mm. tässä ja tässä, mutta ei hän mitään sellaista ole tehnyt, että hänen koeaikainen virkasuhteensa voitaisiin noin vaan purkaa. Ei todellakaan!

Virkamies esittää, mitä sit esittääkin ja Mattila on sen mukaan toiminut. Railakkaita esityksiä on tullut mm. vanhustenhoitoon, mutta ei niistakaan semmosta johtopäätöstä voi vetää, että miehestä eroon pitää päästä.

Salolaisten päättäjien kuuluu seuraavaksi miettiä ja päättääkin vain siitä, mitä tehdään tulevaisuudessa Hintan ja Kukonkallion hoivakodeille. Ovatko ne todella niin kehnossa kunnossa, ettei niistä enää vanhusten hoitopaikoiksi ole? Eikö hoitopaikkoja väljentämälläkään? Kyllä paikkoja tarvitaan.

Minä en usko, että rakennukset ykskaks olisivat sellaisessa kunnossa, että tulossa oleva sote -uudistus (moneskohan yritys?) ne nyt viimeistään hylkäisi.

Sote -uudistusuhkailun = tarvitaan sitä ja tätä, mikään nykyinen ei kelpaa, jättäisin muutoinkin omaan arvoonsa.

Se ihmetyttää, että puhutaan vanhuksista kuin he olisivat hoitajille vain raskas, siirreltävä paketti, taakka tai miten pitää tulkita, kun tohkataan, että hoitajille pitää saada hyvät työolot, että nykyiset ovat ihan sieltä just, siis ei mistään kotoisin!

Minäpä kysyn: Jos palkkaat kotiisi apulaisen, vaikkapa siivoojan, niin kuuluuko hänen ensimmäiseksi ruveta valittamaan, että kyllä sulla on huono talo ja mulle tulee tässä nyt tosi, tosi huonot työolosuhteet.

--

Sit vielä yks juttu, joka näkyy facebookin kommenteissa. Jotkut antavat ymmärtää, että tässä on vuosia mennyt, eikä vanhusten palveluille ole tässä kaupungissa tehty mitään.

Ei kyl pitäisi puhua mitä sylki suuhun tuo. Päättäjät ne päätöksiä tekee. Eiköhän sitä olla pääsääntöisesti menty sen mukaan, mitä virkamies olevinas virkavastuullaan esittänyt on. Hulluin esimerkki olkoot tämä: Vuonna 2014 valtuutetut hyväksyivät laitospaikkojen määrän tavoitteeksi, että se on alle maan keskiarvon. Nostin jutun mm. Uuteen Suomeen.

Menikö jo vähän sivuraiteille?

Taisi mennä, mutta vähän vaan.

Jussi Mattilasta piti juttua tehdä.

Monenlaista mies tässä cityssä vielä opetella saa, ainakin hallinto- ym. sääntöjen lukemista ja noudattamista (kuka tekee mitä, milloin, missä järjestyksessä), mutta ei hänen virkasuhteensa purkamiselle, lopettamiselle tai mitä nyt menossa onkaan, sille ei noin vaan perusteita löydy! 

 


Kommentit

10.11.2020 20:12  Marjatta

Uuden Suomen juttu on jo niin vanha, ettei sen kaikki linkit enää toimi.

10.11.2020 21:29  Uudenmaan Ulla

Esittelijä esittää, päättäjä päättää. Näin homma toimii kunnallisessa demokratiassa. Aina ei tarvitse mennä esittelijän ehdotuksen mukaisesti ja päättäjä voi päättää, että palautetanpa asia takaisin esittelijälle lisäselvityksiä varten.
Hyvä vaan että esittelijällä riittää luovuutta ja innovaatioita, mutta päättäjien on otettava ohjat käsiinsä, eikä pidä hyväksyä ihan kaikkea. Ja itskin voivat ehdotuksia tehdä. Päättäjäthän kunkkuja ovat. Turhaa on esittelijää syytellä.
Ihan hävettää Salon päättäjien puolesta tai voihan Salo nousta Suomen kartalle kaupunkina, jonne kukaan ei halua tulla!

11.11.2020 9:13  Marjatta

Johanna Riski nostaa SSS:ssa tänään esille sen, että Mattila on toiminut ohi hallintosäännön . Ei kannattais syytellä, sillä kyllä hallitus itsekin saisi olla valppaampi em. säännön noudattamisessa. Jari Niemelähän yritti ensin esim. Vanhuspalveluiden kehittämisohjelman viedä läpi vain sote- ltk päätöksellä. Ja onkos hallitus huolehtinut siitäkään, että eri tahoja kuultiin? Missä ne lausunnot on? Pitääpä kaivaa esiin vanhoja blogejani ja nostaa niitä tänne uudellaan esille. Teen sen, kun kerkeen istumaan pöytätietsikkani äärelle.

11.11.2020 11:12  Eki vaan

Mielenkiintoista. Ja siksi, että tämä juttu kun tuli julkiseksi, antaa mielenkiintoiset asetelmat vaaleihin. Eikä myös vähiten sen takia, miten Salo taitaa tulla kuuluisaksi sote-johtajajutusta. No Salon tunnettavuutta se lisää tämäkin, mutta ei minusta ihan parhaimmalla tavalla. Ainakin jotkut poliitikot saivat nimensä lehteen....
En ole poliitikko, mutta mielenkiintoni kuntavaaleja kohtaan nousi...

11.11.2020 14:04  EttMääVaaTääll

Saloss tuulee ... ! Ennen Nokia aikka Salo ol pieni sympaattinen maalaiskaupunk - entine kauppala -. Tehtai ja työpaikoi oli, m.m Salora mistä elektroniikka kasvo Saloss mittavi mittoihis. Ny on sitt kommioi rakennuksi kaupunki miätittäväks, mitä tehrä. Vanhuste hoivapaikaks Nokia-Kampa kylmä ja kalsee, vaikk mitä tekisitte. Liian hienona ehkä tavoittelette olotilaa " pualväliss taivast " . IT-nörtit järjestelis kaikkee kivaa digi-sovelluksin olemiseemme! Assia viärest mutt asja kumminki.

11.11.2020 15:30  Pepe Puupää

Sanonpa vaan, että Salossa saa olla aika paksunahkainen viranhaltija, et tulee toimeen päättäjien kanssa.
Vanha kansa sanoo, ettei ihminen opi, ellei mieltänsä pahoita...
Kumpikohan osapuoli mielensä nyt pahoitti...

13.11.2020 19:53  Tämmöstäki

Ja sitt viäl valtuutettu Haapasalo sai uimahallis vett päälles ku joku polskutteli kovemmin. Oikke valituskin tehty harmistus 500?:n korvauspyynnöll. Julkisuutt ainaki saatti siitäki. Onkos tää simmost lähestyvien vaalien aiheuttama verenpainett ja hermostumist sen lisäks, ett koronaki pyöri jossa taustall.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini