Uusimmat kuvat

ei perusteita, blogi kakkonen

Keskiviikko 11.11.2020 klo 15:03


Jatkoa tälle kommentille:

11.11.2020 9:13  Marjatta

Johanna Riski nostaa SSS:ssa tänään esille sen, että Mattila on toiminut ohi hallintosäännön . Ei kannattais syytellä, sillä kyllä hallitus itsekin saisi olla valppaampi em. säännön noudattamisessa. Jari Niemelähän yritti ensin esim. Vanhuspalveluiden kehittämisohjelman viedä läpi vain sote- ltk päätöksellä. Ja onkos hallitus huolehtinut siitäkään, että eri tahoja kuultiin? Missä ne lausunnot on? Pitääpä kaivaa esiin vanhoja blogejani ja nostaa niitä tänne uudellaan esille. Teen sen, kun kerkeen istumaan pöytätietsikkani äärelle.

--

Tänään Salon Seudun Sanomista löytyy mm. tämmöstä:

Salon kaupunginhallituksen enemmistö katsoo, ettei vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan Jussi Mattilan osaaminen riitä viran menestykselliseen hoitamiseen.

Minäpä kysyn, jotta ihanko tosissaan ovat?

Jos hallituksen jäsenistä osa on sitä mieltä, että Mattilan osaaminen ei sote- johtajan tehtäviin riitä, niin samaan syssyyn minä voin julki ihmetellä, jotta millaista tuo kaupunginhallituksen oma osaaminen on ollut. Ei se ihan nappiin ole heiltäkään aina mennyt!

Se, mitä tässä on tapahtunut, ei esim. ole Mattilan vika. Tätä asiaahan tässä nyt veivataan: 

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/06/30/34801

Päätöksestä ei näy, ei rivien väleistäkään, että edes joku olisi kaivannut vanhusneuvoston ja eri eläkeläisjärjestöjen lausuntoja. Virallisia sellaisia!

Nyt moititaan mm. sitä, että Mattila ei hallitse hallintosääntöä. No ei 7.10.2020 täysin hallinnutkaan, mutta kun hän veti esityksensä pois sote -ltk:n listoilta, niin se siitä.

Kaivanpa esille, millaista hallintosäännön osaaminen oli Mattilan edeltäjä Jari Niemelällä.

Tässä ei soten esityslistan asiaa moittinut kukaan, ei ollut etukäteiskohinaa ei lautakuntalaisilta, eikä hallitukselta, kukaan ei motkottanut, vaikka noin vaan meinattiin mennä ja ohittaa hallintosääntö!

Minä olin asiasta tätä mieltä: Vanhusohjelma kuuluu vanhustolle!

Moitteita laitoin sähköpostitse sekä Lauri Innalle (silloinen kaupunginjohtaja) että Jari Niemelälle ja vastaus tuli, taisi tulla molemmilta, että juu: asia viedään kaupunginhallituksen käsittelyyn 3.2.2020 ja sen jälkeen helmikuun kaupunginvaltuuston kokoukseen 

Kaupunginhallitukseen se sitten etenikin. Niemelä peitti hallintosääntö -mokansa näin: 

"Vanhuspalvelujen kehittämisohjelma, Ikäystävällinen Salo sisältää kuvauksen merkittävästä palvelutarpeen muutoskehityksestä, jolla on vaikutuksia vanhuspalveluiden järjestämisen lisäksi muun ohella kaupungin tulevaisuuden investointitarpeisiin. Tämän vuoksi kehittämisohjelma on tarpeellista saattaa tiedoksi kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle."

Että näin: tarpeellista saattaa tiedoksi!

No voi pyhä jysäys sentäs!

Ei se mitään tarpeellista ollut, eikä tiedoksiantokaan, sillä hallintosääntö tällaisen asian käsittelystä määrää!

Annettiinko Niemelälle pauhuja huonosta valmistelusta/osaamisesta. Olihan siinä jo sekä lautakuntapäätös että hallituksen omakin moka.

Ei annettu pauhuja!

Ei Niemelälle, eikä hallitus tainnut edes huomata, että oli itsekin mokaillut!

En muuta voi kuin ihmetellä, millä perusteilla Jussi Mattilan virkasuhde nyt muka perua pitäisi. Alkaa tulla olo, että Mattilan savustaminen maistuu työpaikkakiusaamiselta!

 

--

Ja ihan lopuksi. Kukas se kissan hännän nostaa, ellei kissa itse? On tämä jo esillä ollut, mutta kertaus on opintojen Äitee! Näillä aloitteilla on iso apu tiedonsaantiin:

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184041-14

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kaupunginvaltuuston-p%C3%A4%C3%A4t

KuntaliitosSalon alkuvuodethan oli sitä, että vaikka olevinas hienot nettisivut olivat, niin esim. pöytäkirjoja et esille saanut muuta kuin 12 kuukauden ajalta. Uusin kokous pyyhkäisi aina vanhimman pois, vaikka moni olisi kaivannut tausta- ym.tietoja mitä eri asioista (monet toistuvat/vuosi) oli aikaisemmin päätetty. Nyt onneks löytää entisiä päätöksiä, olivat ne sitten mokia tai ok -sellaisia.

  


Kommentit

11.11.2020 15:15  Marjatta

Jos olis valtaa, niin nyt erottaisin koko hallituksen ja erottamisen kannalla olevat vaihdattaisin uusiin. Mattilan kannalla olleet saisivat tulla uudelleen valituiksi!

13.11.2020 21:46  Marjatta

Kopio 19.1.2020 sähköpostista


Lähettäjä: Marjatta Halkilahti [mailto:mhalkilahti@hotmail.com]
Lähetetty: 19. tammikuuta 2020 22:36
Vastaanottaja: Niemelä Jari
Kopio: Inna Lauri
Aihe: kysymysTervehdys viestin vastaanottajille!

Miksi ei sosiaali- ja terveyslautakunta 18.12.2019/188§ päättänyt, että Vanhuspalveluiden kehittämisohjelma, Ikäystävällinen Salo esitetään kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle?KysyyMarjatta Halkilahti

Riihenperäntie 47

25130 Muurla

13.11.2020 21:51  Marjatta

Vastaus tässä:

Lähettäjä: Niemelä Jari
Lähetetty: maanantai 20. tammikuuta 2020 16.15
Vastaanottaja: Marjatta Halkilahti
Kopio: Inna Lauri
Aihe: VS: kysymys

Hei,

Kiitos viestistänne. Olemme sopineet, että vanhuspalvelujen kehittämisohjelma viedään kaupunginhallituksen käsittelyyn 3.2. pidettävään kokoukseen ja sen jälkeen helmikuun kaupunginvaltuuston kokoukseen.

TerveisinJari Niemelä

apulaiskaupunginjohtaja
(plus muut tiedot, osoite, puh.num. ym. joita en tähän esille nosta)

14.11.2020 10:55  Marjatta

Minä ja moni muu ihmettelee, että eikös tuo sähköpostittelu ja kysymyksen lähettäminen olisi kuulunut ihan jollekin muulle kuin minulle. Hallitus ei 18.12.2019 sote päätökseen reagoinut, ei tammikuussakaan, kun hyväksyi päätöksen täytäntöönpantavaks. Hallintosäännön noudattamatta jättämisestä ei saisi muita syyttää, kun se ei itselläkään ole hallinnassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini