Uusimmat kuvat

salolaista sekoilua sanalle esteettömyys

Lauantai 14.11.2020 klo 13:28


".. jotain uutta ja mielekästä”

https://www.sss.fi/2020/11/salon-alhaisiin-ikaihmisten-hoivakoti/

Esteettömien asuinhuoneiden lisäksi hoivakotiin tulee monipuoliset yhteistilat, oma keittiö, saunatilat sekä laajat terassi- ja piha-alueet.

No hyvä, että edes joku yrittää miettiä esteettömyyttä.

Salo -cityn virkamiehille ja päättäjille se ollut vain yks sana monien sanojen joukossa. 

Kovin on kummallista ollut esim. Helsingintien alkupäässä olevan baarin/ravintelin ohi kulkeminen. Ikäihmiset ja varsinkin huonosti liikkuvat joutuivat ainakin kesällä kiertämään ja kaartamaan kadulle ja auton parkkipaikoille levittäytynyttä restauranttia. 

Ravintelin pitämisestä en motkota, mutta ihmettelen, kuka ajotielle, vieläpä kaupungin yhdelle pääväylistä on tuollaiset esteet ja luvat antanut. Ei tartte kävellä montaa askelta, niin edetään Kirkkokadulle ja mitäs siellä on puuhattu. Siellä on ollut estettömyys niin niin tapetilla että!

https://www.salonjokilaakso.net/kunnostustyot-alkoivat-kirkkokadulla/

Lainaus Salonjokilaaksosta:

Salon kaupungin yhdyskuntatekniikan kaupungininsinööri Petri Virtanen kertoo, että kunnostustöitä ovat toivoneet jo vuosia erityisesti alueen taloyhtiöt.
-Keskustassa asuu iäkkäitä ihmisiä, jotka kulkevat paljon muun muassa rollaattoreita apuna käyttäen. Kunnostusten tarkoituksena on parantaa alueen esteettömyyttä taloyhtiöiden sisäänkäynneissä, risteysalueilla sekä tonttiliittymissä. Lisäksi parannetaan alueellista liikenneturvallisuutta sekä luodaan viihtyisämpää asuinympäristöä, Virtanen kertoo.

Jos sivukadulla on noin, niin miksei Helsingintiellä?

Kenelle kummastuskysymyksiä?

Kaupunginhallitukselle vai kaupunkehityslautakunnalle?

 


Kommentit

14.11.2020 14:04  Marjatta

Mainos se on pienikin mainos. Jos olisin vielä luottamushenkilö, niin voisihan tuo tilanne olla tätä:

Politiikan irtopisteet
Tekijä Salon Seudun Sanomat -7.9.2016 | 0:00

https://www.sss.fi/2016/09/politiikan-irtopisteet-2/


.. mutku en ole!
Enkä ole enää kuntavaaliehdokkaaksi menossa!

16.11.2020 10:57  vanhusten puolesta

Kyllä minunkin mielestä jalkakäytävä kuuluu jalankulkijoille.

18.11.2020 14:17  Marjatta

Eilen ei enää ollut ravintelin katuvaltausta, toivottavasti ei ensi vuonnakaan.

Kun tämän kopioit

https://www.bizarre.fi/

ja esiin googletat, niin kuvat kertovat, että melkoiseen valtaukseen joku taho Salossa luvat on antanut. Ei ainakaan esteettömyyden noudattaminen toteudu!

18.11.2020 22:52  KauhiastOleHämmästelly

Mä ole miälessäni näit ns katuterassei vastaan kapinoinu. Ei se, jos pari tuali ja piän pöyt ova seinävierustal, mutt sitte ku jo jalkakäytävä kavenneta huamattavasti, se mene ymmärrykseni ohitte, ja sitt tehty viäl rakennelmi kaiken ympärill. Helsingintien ja Horninkadun kulmass oli ensiks hyvi laaja aitaus. Siin oli tila, mutt enä jalankulkijall vaa piäni siivu. Vilhonkadull pisti vuos sitte kiukuks, ravintola Olivia aitasi yli pualet jalkakäytäväst ja laitto viäl aitaukse ulkopualell parvekelaatikkokoukut. Päiväll oli kukkalaatikot, muullon vain tyhjät koukut sojottivat. Nyt sitt tänä vuonna mainostaulunsa siih jalkakäytäväll pystytti !!!!! Ja tää Helsingintien tarha on ylitte ymmärrykse. Kaikki luppi sitä kanss anneta !!!!!!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini