aihetta aloitteisiin

Keskiviikko 10.2.2021 klo 13:30


Viime vuonna jätettiin 42 aloitetta  

https://www.sss.fi/2021/02/salossa-jatettiin-kaikkiaan-42-aloitetta-viime-vuonna-%e2%80%89osmo-friberg-jatti-aloitteen-per-kokous/

Jos et ole lehden tilaaja, niin löydät nuo tämän linkin takaa: https://salo.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/asiointi-ja-osallisuus/osallisuus/aloitteet/

Ja vastauksiakin näkyy.

Jos näkyy.

Ihan kaikkia ei näy, vaikka pitäisi!

Tämä sentäs näkyy: Kaupunginvaltuusto 3.9.2018

Marjatta Halkilahden valtuustoaloite valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden päätösten julkaisemisesta kaupungin verkkosivujen aloiteluetteloiden yhteydessä

Päätös saatiin 5.11.2018:

Kaupunginvaltuuston päätös 5.11.2018 § 143 (pdf) (185,57 Kt)

--

Se, että aloitteet ja niihin annetut päätökset näkyvät ja löytyvät helposti on mun mielestä iso asia. Esim. jos jollakulla on aloitteen teko mielessä, niin hän voi menneestä tarkistaa, onko asia, aihe jo ollut esillä ja jos on, niin milloin ja missä mielessä.

Tupla -juttuja aloitteita valmistelevat tuskin kaipaavat, mutta kyllä joku asia voi vaatia (kun vuosia kuluu) uudenkin tarkastelun.

Eihän tämä maailman meno paikallaan tai kerran päätetyssä aina ja ikuisesti pysy! Ei mun mielestä!

--

Toinen tärkeä näkyminen on kaupungin päätöksenteko.Tämä aloite löytyy kaupunginvaltuuston kokouksesta 11.6.2018

Marjatta Halkilahden ym. valtuustoaloite pöytäkirjojen esilläpidosta nykyistä pidemmäksi ajaksi,

Vastausta ei näy, vaikka onhan tuo päätetty ja hyväksytty 3.9.2018

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20184041-14

--

Hyvä on, että pöytäkirjatkin näkyvät. Onhan noissa vuodesta toiseen joitakin asioita, jotka toistuvat.

Jos seuraat esim. talouden raportointia, niin voi olla, että mielesi tekee nähdä, muistella, mitä se oli edellisenä vuonna samaan aikaan. Milläs niitä muistelet ja vertaat, jos et löydä linkkiä edelliseen vuoteen.

Alkuajat (vuodesta 2009) cityn käytäntö oli se, että pöytäkirjat poistuivat, kun oli vuosi kulunut. Esim. kun uusi valtuustokausi alkoi ja olisi halunnut katsoa, mitä edellinen valtuusto oli  edellisenä vuonna kesäkuun ensimmäisessä kokouksessa päättänyt, niin et niitä päätöksiä niin vaan esille saanut. Nyt saa ja se on hyvä. Kesäkuussahan on aina esillä vaikka mitä menneen vuoden juttuja. On tilinpäätöksestä erilaisiin raportteihin sekä arviointikertomus.   

--

Näkyvää on myös tarkastuslautakunnan toiminta:

https://salo.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/lautakunnat/tarkastuslautakunta/

Nyt kun kuntavaalit ovat nurkan takana, tulossa, niin ehkä ehdokkaiden olisi hyvä vilkaista noillekin sivuille. Arviointikertomuksissa on hyvää tietoa, mutta vielä enemmän tietoa cityn toiminnasta saat, kun luet arviointiin annettuja vastineita.

Surkein vastaaja on ollut kaupunkikehityspalvelut. Silti kaikki on tähän saakka purematta nielty. Tarkempaa vastausten antoa ei ole peräänkuuluttanut ei hallitus eikä valtuusto! 

Nooh, toivos on hyvä elää, että ehkä, jospa joku päivä niin tapahtuisi!


Kommentit

10.2.2021 15:12  Marjatta

Esim. vuoden 2018 vastineissa kaupunkikehityspalvelut vastaa melkein asiassa kuin asiassa vähätellen, viisastellen, kiertäen ja kaartaen. Jos arvioinnissa joku asia esille nostetaan, niin kyllä siihen tarttis fiksusti vastata, myöntää viat ja puutteet ja kertoa, miten jatkossa edes yritetään paremmin toimia!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini