Uusimmat kuvat

Koronarokottamiset Salossa, miten muualla?

Tiistai 16.2.2021 klo 15:19


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/nain-salossa-miten-muualla/#comment-3350361

Koronarokottamiset Salossa, miten muualla?

Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on tänään nostanut facebookissa esille kaupunkimme ikäihmisten koronarokottamiset.

Ihan on aiheellinen nosto. 

Täällä yli 50 000 asukkaan kaupungissa rokottamispaikkoja on ilmoitettu olevan vain yksi. Paikka on entinen terveydenhoito-oppilaitos Saktan kiinteistö.

Sakta on syrjässä. Se on syrjässä kaupungin keskustassa asuville, mutta se on kaukana, todella kaukana myös kuntaliitosSalon (vuodesta 2009)  eri kaupunginosissa asuville. Pitkä matka rokotuspaikalle on esim. Särkisalosta (n. 40 km) tai Suomusjärveltä (n. 30 km) tai Kiikalasta (n. 37 km). Kaupunki on iso ja laaja, puheenjohtajan sanoin niin iso ja laaja, että se on ”yli neljä kertaa suurempi kuin Turku ja Helsinki yhteensä”.

Jos rokotuspaikalle meno tulee tekemään tiukkaa tavalliselle kaupunkilaiselle (oli hän sitten hyvin tai huonosti liikkuva, autollinen tai autoton), niin pakko on kysyä, mitä se tekee ikäihmisille? Valtuuston puheenjohtajakin kysyy ja ihan oikeutetusti kysyy: ” lähtevätkö esim. ikäihmiset kymmenien kilometrien takaa ottamaan rokotuksensa omilla matkakustannuksilla vaikkapa taksilla?”

Niinpä. Miten ikäihmiset rokotuspaikalle pääsevät? Jos ei ole autollista omaista, niin taitaa tulla kalliit piikitysreissut.

Entä jos kunto on sellainen, että ei edes autoon pääsisi? Miten sellaiset vanhukset piikkinsä saavat? Tilataanko matkan tekoon ambulanssi?


Kommentit

16.2.2021 15:33  Marjatta

"Salo aloittaa ikäihmisten koronarokotukset kahden viikon päästä ? kaupunki ohjaa varaamaan ajan netistä"

https://yle.fi/uutiset/3-11781264

Ohjataan varaamaan netistä.

No juujuu! Kaikilla mun ystävillä ei ole edes älypuhelinta.

16.2.2021 15:34  Marjatta

En tiedä onko Salo nyt joku ihan oma kummallisuutensa yhden rokotuspaikkansa kanssa, mutta saa sitä ihmetellä. Jos jotain, niin olisi odottanut, että koronapiikit olisi annettu ihan niin kuin flunssapiikit eli lähimmässä neuvolassa.

16.2.2021 16:28  KylillKiukutta

Kuka tuoll Salon kaupunkis vastaa näist rokotteiden jakamisest ja ihmisill tiedottamisest.??? Eik niitte päähä saa millä upotettuks sitä tiatto ihmiste, etenki vanhusten ja iäkkäitte, tilanteest täsä edess olevass rokoteRUMBASS, mistä sä kirjotat. Ja totta joka sana.Ja mikä autoletka kiärtelee ympäri Saloo ja kaupunkki, ku ihmise sitä rokotuspaikka hakeva. Useimmille iha viaras seutuki viäll. Nyt HALOO SALO, misä mättää.

16.2.2021 16:37  MäVaaKylält

Ja sitt kiukutta, ett julkaista facebookis tai twiitata. Niit lukeva vain jotkut, ei ne, jotka ny tätä rokottamist vartova tosi kovi. JOS he ei muutt tiatto saa, ku mitä edell kertosit, nii kuka vasta siit, ett ollanki rokottamattomi yht 'äkki. Ei tää voi olla oikke, jos kaupunginhallituksen puh.johtaja oletta näin asjan hoitavass.

18.2.2021 14:30  Kiukutta Muitten Pualest

Ja on mull kerrottu, ett taksilla Muurlast Sairalamäkke yks'suunta maksais 30? +/- , nii mitä se onka muilt alueilt n.30 - 40 km takka. Muurlast on n 12 -13km. Kyll se niinpall maksa, ett moni varma jättä rokotukse hakematt. Äske luin, ett Kymenlaaksos on 2 rokotuspaikka ja ihmise sureva pitki matkoi. Virkailija vastas, ett moottoritiält helppo ja sujuva reitti !!!! Ei se näin kuuluis olla, vai mitä?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini