Uusimmat kuvat

menossa - tulossa

Perjantai 26.2.2021 klo 13:42


Menossa kaupunginhallitukselle! 

Hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan valmistelun käynnistäminen 769/05.23/2021 

Kaupunginjohtaja ehdottaa:

Kaupunginhallitus käy lähetekeskustelun ja päättää käynnistää hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan selvityksen. Selvityksessä tulee ottaa huomioon vanhuspalveluiden kehittämisohjelmassa esitetyt tavoitteet ja painotukset sekä ohjelmassa esitetyt ratkaisuvaihtoehdot. Lisäksi tulee kiinnittää huomiota valmisteilla olevan sote-uudistuksen sote-kiinteistöjä koskeviin määräyksiin.

Kaupunginhallitus päättää, että vanhuspalveluiden ja kehitysvammahuollon yhteisen asumispalveluyksikön suunnittelu aloitetaan välittömästi. Alustavat selvitykset suunnittelutyön osalta esitellään kaupunginhallitukselle sekä sosiaali- ja terveyslautakunnalle toukokuussa. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että Hintan ja Kukonkallion kiinteistöissä suoritetaan tarkemmat kuntotutkimukset, jonka tulokset ja arviot korjaustarpeista ja korjaussuunnitelmasta esitellään kaupunginhallitukselle toukokuussa.

Kaupunginhallitus päättää järjestää asiasta maaliskuun aikana yhteisen iltakoulun sosiaali- ja terveyslautakunnan kanssa. Myös lopullisia päätösehdotuksia valmistellaan yhteistyössä lautakunnan kanssa.

..

Nooh, toivottavasti kuntotutkimusta ei tee Salon kaupungin tilapalvelut!

 


Kommentit

26.2.2021 13:51  Marjatta

Miksi ei kartoitusta tilapalveluille?

Ihan vaan siks, että ne tahot, jotka haluavat, että Hintalla ja Kukonkalliolla ei ole tulevaisuutta, niin ne tahot kyl junailevat, yrittävät vaikuttaa siihen, että rakennukset ovat ei - korjattavassa kunnossa. Tietyt tahot haluavat, että vanhuksille järjestetään asumista Salon IoT Campukselle. Ja se kyl on vihoviimeinen paikka!

Kannattaa muista miksvarten se Campus aikoinaan perustettiin. Ei ainakaan vanhuksista puhuttu!

26.2.2021 14:10  Marjatta

"Vesikatolla olevien kattolyhtyjen liitokset ovat aikojen saatossa vuotaneet ja vesi on päässyt kulkeutumaan katon alusrakenteisiin ja jopa sisätiloihin asti. Lisäksi vesikatteen alta puuttuu tuuletus."

ja jatkuu

Edellä mainittu asia ei ollut vielä tiedossa, kun kaupunkikehityslautakunta käsitteli vuoden 2021 investointiohjelmaa, vaan paljastui syksyn 2020
viimeisten myrskyjen jälkeen."

--

Äsken kun blogia kirjoitin, en vielä ollut kauphallituksen esityslistassa noin pitkällä. Eli asiassa no 97: tarvitaan lisää rahaa Kukonkallion katon korjaamiseen.

Eikö tässä nyt.. aikojen saatossa.. tilapalvelut olisi voinut sinne katollekin vilkaista. KuntaliitosSalokin on jo yli 10 vuotias.

26.2.2021 14:36  MääVaa Kylilt

Kajala-koti-projektia yritettä taas. Onk siin mittä järkke, ett tyhjennettä vanhusten hoivakoti, mitä ei kukka ost ja piretä sitä sitt tyhjänä !!! Olisiva ottanu vaa lusika kaunist kättesäs ja korjannu Kajala-kodin uurestas vanhuste hoivaan, ettei tarttis ajell ympäri läänii yksinäissi hoivattavi käyrä pikimältäs kattomas. IoT Campus ei vanhuksi varte oll. Ehkä täll hetkell 40-vuotias kuvittele, ett olis kiva paikka viättä loppuvuasias, mutt ei tän päivän 80 nen oll sitä miält.

26.2.2021 16:38  Muualla kaikki on paremmin...

Minä ihmettelen Salon kaupungin viranhaltijoiden leväperäistä suhteutumista rakennusten korjauksiin. Muistaakseni olen nähnyt, että tarkastuslautakuntakin on asiaan joskus puuttunut ja kehottanut tekemään jonkinlaisen vuosittaisen rakennusten korjaussuunnitelman.
Ei se voi olla niin, että aina rakennetaan uutta, ja vanhan rakennuskannan annetaan rapistua.
Rahaakin siinä palaa.
Epäilen kyllä, että tavoitteena on päästä eroon vanhoista hoivakodeista ja keskittää ne Salon keskustaan. Pelätään, että hyvinvointialue ei ottaisi niitä enää käyttöön. Eivätkä ne olisi enää hoivakoteja, vaan palveluasuntoja, jossa kaikki eivät pysty asumaan.
Tässä asiassa tarvittaisiin nyt taloudellista että talonpoikaisjärkeä. Salossa kun muutenkin on talouden tasapainottaminen välttämätöntä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini