Uusimmat kuvat

KoronaTodistus

Keskiviikko 21.4.2021 klo 19:05


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/koronatodistus

KoronaTodistus

On se Korona kova sana. Kellojen siirronkin se pysäytti.  Saas nähdä, miten käy rokotustodistuksen! 

Ei pitäisi olla kovin vaikea asia toteuttaa, mutta kyllä se vaan on. Suomalaisten täytyy kiltisti odottaa EU:n mallia.

Kysynpä vaan, jotta miks? Toisen piikin jälkeen saa varmaan taas samantapaisen lappusen, jollaisen saa ensimmäisestä piikistä. Miksei siihen rokotuksen antaja voisi kirjata nimikirjaimensa ja lyödä pläjäyttää tk – leiman?

 

 

Joku sanoo nyt heti, että ei se käy, sillä tuollaisen lappusen voi väärentää. No väärentää voi sellaisenkin lappusen, jonka Omakanta -palvelusta joku päivä  –  ehkä joku päivä – voi itselleen saada.  Ilmeisesti tulostaakin.

Ja muuten, taas kerran ihmettelen, miten niiden ihmisten käy, jotka eivät nettiä käytä? Esim. heille rokotustapahtumasta annettu lappunen olisi just passeli.  Internet on kaikkialla, mutta ei todellakaan kaikkien käytössä! 


Kommentit

21.4.2021 20:38  TämmöstTälläsi

Ratiossa aamupv-ohjelmass täst passist puhusiva, ku onkelma sen kanss on simmonenki, JOS rokotepassin kanss pääsis musafestareill sitä näyttämäll, nii iäkkäät sitt vaa pääsis ja nuaremmat jäis portill, jos ei ol rokotettu. Ja yks näkemys oli, ett sitte olis pakko otta rokotus ja kun ei kaikki taho sitä. Et voi olla vaikkia, ku kaikk kive käännetä nii ain on joku jonkun harmi. Ett Suamess sössitä tämäkin taas, ku muiss maiss se luannista.

21.4.2021 20:45  Tämmöstäki

Ja toi Suamen internetti- ja digi-innostus. Kaikki nettiin vaan, hakekaa siält tiadot asjan ku asjaan. Tee hakemukset, tilaukset, varaukset, peruutukset yms vaa netiss. Ku yrittä, pyytää kirjaudu, lait tunnukses jne jne ja kone vasta; onk unhottunu, koitt uurestas. Ett hei haloo mokoma netti ja digi. Ei se kaikill vaa pelitä. Ja paljo paljo on heitti, ku ei oll netti eikä muitaka. Ei ol vara osta eikä opi. Sitt on viäl kaike maailma hakkerit, mitä saa peljät. Ei voi vaatti, ett jokasell netti olis käytös.

21.4.2021 21:20  Seniorikuntalainen

Ihan hyvä ehdotus sinulta Marjatta. Miks ihmees tässä Suomenmaassa tarttee kakki asiat tehdä viimeisen päälle vaikeammalla tavalla. Samalla hankaloitetaan ja monimutkaistetaan tavallisen ihmisen elämää. Talonpoikaisjärkeä toivon, hyvät päättäjät.
Ja kustannuksia saadaan aikaan. Mutta toisaalta, onhan sillä " työllistävä vaikutus".

21.4.2021 22:35  Marjatta

Juu. Ei netti pelitä kaikilla. Eikä kaikkia edes kiinnosta. Kovin on semmosta asiaa ISOsten päättäjien, mm. hallitus, vaikea ymmärtää!

21.4.2021 22:42  Marjatta

Yks asia on myös harmittanut ja se on se, että hallitus tohkaa ihmisten tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Vaan kuinkas on asian laita, kun he informoivat, plus muut (THL mm.)? Maskit on naamassa! Mitä kuulovammainen heidän sanomisistaan jotain irti saa? Ei mitään. Missä ovat tulkit?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini