Uusimmat kuvat

Tulkkauksen tarvetta!

Keskiviikko 28.4.2021 klo 20:22


Tulkkauksen tarvetta!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tulkkauksen-tarvetta/

Kun ministerit ja eri alojen asiantuntijat rientävät neuvotteluihinsa, niin kuinka usein näet, että he ulkoilmassa ollessaan riisuvat maskinsa, kun tv -toimittajat heitä kuvaavat, kuuntelevat tai haastattelevat? 

Tänään tapahtui ihme. Tänään ei näkynyt kasvomaskeja, kun hallitusviisikko selitti sopuun päässyttä kehysriihtään. 

Niitähän on viime aikoina saanut tuijotella, niitä maskeja, uutislähetys toinen toisensa perään. Monelta kuulovammaiselta jää uutistiedot saamatta, kun huulilta lukemiseen ei ole ollut mahdollisuutta, eikä viittomatulkkausta tarjolla.

Haluttiinko tänään tarkoituksella näyttää hymyjä, sopuilmeitä vai mistä moinen kasvojen paljastus? 

Onko tätä jatkossakin vai oliko vain joku tilapäinen informoinnin ihme?

Tänään ei siis viittomatulkkausta tarvittu, mutta jotain muuta tulkkausta tässä kyllä tarvittaisiin meille kehysriihi -kriisiä jollain lailla seuranneille.

Oliko keskusta tosissaan tohkatessaan viikon verran uskon puutteesta hallituksen toimintakykyyn vai oliko tämä sitä, mitä moni sanoo: kaikki oli teatteria vain! 

Hallitusviisikko antoi ymmärtää, että umpisolmut saatiin auki ja että hallitus pystyy tekemään ratkaisuja. Että kaikki on taas hyvin. 

Voi olla. Mutta voi olla, että ei. Jos umpisolmujen tilalle solmittiin rusettisolmu, niin ei sellaisen avaamisessa nokka kovin kauaa aikaa tuhise! Ennustan ja varmaan moni muu, että takkuinen on tämän hallituksen taival jatkossakin.

Minun puolestani hallitus olisi tänään saanut kaatua!   


Kommentit

28.4.2021 20:41  Suomalainen

Teatteria vain. Kuka nyt ministerin salkusta luopuisi. Helppo on rahaa jakaa, mutta sopeuttaminen ja työllisyyden parantaminen onkin kannatuksen menettämisen takia hankalaa. Kyllä poliitikot ovat tämän yhteiskunnan pilanneet...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini