Uusimmat kuvat

avutonta seliseliä

Maanantai 13.9.2021 klo 14:56


Ei ole tässäkään kovin paljon tekstin laatijan (asiaa valmistelleen) päätä palellut:

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021122-9

Ympärivuorokautisen hoivan asukkaat

Ympärivuorokautisen hoidon yksikössä olevat asukkaat eivät tavallisesti ole enää sellaisessa kunnossa, että he poistuvat omatoimisesti hoivayksikön ulkopuolelle esimerkiksi asioitaan hoitamaan tai luontoon liikkumaan. He viettävät pääasiassa aikaansa sisätiloissa omassa asunnossaan sekä yhteistiloissa. Asukkaiden näkökulmasta onkin tärkeää, että hoivayksikön tilat ovat kodikkaat, valoisat, turvalliset, esteettömät ja niissä on helppo liikkua ja toimia apuvälineiden kanssa. Esimerkiksi turvalliset ja tilavat parvekkeet palvelisivat erinomaisesti asukkaita, jotka eivät enää ulkoile omatoimisesti rakennuksen lähiympäristössä.

Omaisten kannalta on tärkeää, että hoivayksikkö on helposti saavutettavissa, kulkeminen rakennuksen ulko- ja sisätiloissa on esteetöntä ja sinne on helppo tulla julkisella kulkuneuvolla tai omalla autolla. Asukkaiden ja omaisten kanssakäymiselle tulee olla viihtyisät ja käytännölliset tilat. Olisi hienoa, jos omaisella olisi mahdollisuus yöpyä läheisensä luona hoivayksikössä tätä tarkoitusta varten varatussa huoneessa.

Henkilökunnan näkökulmasta on tärkeää, että tilat palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla ympärivuorokautisen hoidon hoitotyötä, joka muutoin on fyysesti raskasta ja vaativaa. Kokemusta tiedämme myös sen, että yksikköön, jonne pääsee helposti julkisella kulkuneuvolla ja joka ei ole pitkän matkan päässä taajamasta tai kaupungin keskustasta, on helpompi saada työntekijöitä kuin etäämpänä olevaan yksikköön.

--

Höh.

Turvalliset ja tilavat parvekkeet! Siis sinne luonnosta nauttimaan! Eikö tuossa just annettu ymmärtää, että asukkaat ovat sellaisia, etteivät omatoimisesti enää liiku. 

Omaisten kannalta IoT Campuksesta kehutaan olevan etuna sitä ja tätä.

Mistä lähtien se on helposti saavutettavaksi paikaksi tullut? Ei se ole sitä henkilökunnallekaan. Kulkeeko esim. Paikku?

Joku blogi sitten kerroin oikein etäisyydetkin. Kuinka moni Campukselle jalan Salon torilta tai linja-autoasemalta päivittäin kipittää?

Ei kovin moni.

Eikä ainakaan ikäihmisen iäkäs omainen! Oma auto sinne mentäessä olla täytyy. Ei siis passaa puhua esteettömyydestä, helposta saavutettavuudesta sun muista.


Kommentit

13.9.2021 22:07  Marjatta

SSS uutiset kertovat jo, että sijainti ei ole kynnyskysymys. Päättäjät saisivat ihan ite tehdä menopaluu kävelylenkin esim. linja-autoasemalta campukselle. Jospa siinä sillan kohdalla viimeistään välähtäis, että ei tämä ihan helppo yhteys taidakaan olla. Kannattais miettiä sitäkin, miten siitä selviää ikäihmisen Omainen??

13.9.2021 22:32  Marjatta

Päättäjät, jotka aiesopimuksen hyväksyivät, hyväksyivät "aiesopimuksen" myös Hintan alasajoon. Yhdessä liittessähän se selvästi esillä oli. Että Hintta sitä ja Hintta tätä. Ei esim. hoitajatilanne muuallakaan mikään hyvä ole. Erityisen huonoksi se saadaan, jos laitosta uhataan alasajolla. Hintan osalta sitä on jo jonkun aikaa tehty. Johtamisen ongelmmistakin olen kuullut. Hilkassa ei vikaa. Hän on eläkkeelle siirtynyt.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini