pura tai maksa!

Maanantai 28.3.2022 klo 19.44


Salonjoen ravintolat joutuvat purkamaan terassinsa talveksi, jos haluavat välttyä maksamasta vuokraa

Salo katsoo, että vuokran periminen on oikeutettua, kun terassirakenteita säilytetään kaupungin maalla.

Salon kaupunki aikoo periä talviajalta vuokraa Salonjoen varren kahdelta terassiyrittäjältä, jos nämä eivät pura talven ajaksi terassirakennelmiaan.

Talvikauden vuokra olisi puolet kesän lupakaudesta kuukausiin suhteutettuna

https://yle.fi/uutiset/3-12374417

--

Kurkkasin onko juttua Salon Seudun Sanomissa?

Ei ollut!

--

Onhan tuo kaupunkikehityslautakunnassa jo maaliskuun alussa ollut, mutta tuolloin lautakunta halusi siihen tarkennusta. Ehkä tarkennus on valmistelijoiden mielestä nyt sitten just prisiis, mutta näin kun tavallisena kaupunkilaisena perusteluja lukee niin tulee olo, että tylyähän tämä on:

Kaupunkikehityslautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kesällä 2021 kokeiluna tehtyä jokirannan terassivuokrausta jatketaan ja alueista tehdään liitteen mukaiset vuokrasopimukset vuonna 2021 alueella toimineiden yritysten kanssa. Alueiden vuokrassa sovelletaan kaupungissa yleisesti noudatettavaa tekninen lautakunnan päätöstä 30.11.2010 § 242 terassialueiden hinnoittelusta. Päätökseen perustuen terassialueilta peritään vuokraa 51,41 €/m2/lupakausi (1.4.-31.10.). Mikäli terassirakenteita ei pureta tavikaudeksi, peritään alueen käytöstä 18,36 €/m2 (1.11.-31.3.). Muutoin noudatetaan liitteenä olevien vuokrasopimusluonnosten mukaisia ehtoja, joihin tonttipalveluinsinööri voi tarvittaessa tehdä teknisluonteisia muutoksia, joilla ei muuteta vuokrasopimuksen olennaisia ehtoja 

Jossain kohtaa viuhahti: Vuokran periminen on kuitenkin perusteltua, kun kaupungin maa-aluetta käytetään terassirakenteiden säilyttämiseen

--

Just hiljan tuota jokialuetta city -kämpin parvekkeelta katsoin ja kuvasinkin. Terassialueet näkyvät kuvassa vasemmalla. Ihan siistit ovat!

Antaisivat nyt vaan terassirakenteiden olla talvikauden ilman mitään vuokrien perimisiä. Vai onko tähän jotkut valtakunnalliset määräykset?   


Kommentit

28.3.2022 20.12  Sivujasi Seuraava

Olen samaa mieltä kanssasi. Minäkin antaisin rskenteidenolla paikoillaan talvisin, enkä vuokria talven ajalta perisi. Purkaminen olisi aivan mieletön työ. Työtä se teettäisi valvontana kaupungille kin, jos ne purettaisiin ja sitten taas uudelleen rakennettaisiin.

29.3.2022 17.39  Marjatta

Facebookissa, Salon Seudun Puskaradiossa, on nostettu esille, millaisia tällaiset vuokrat muualla ovat. Kotkassa on 2,55 euroa neliöltä ja Helsingissäkin vain 24 euroa. Hämeenlinnassa neljä euroa ja talvikaudella kolme.

Jos ja kun Salo nyt pitää hintana 51,80 euroa neliöltä, niin miten kaupunki kehtaa sanoa olevansa yrittäjäystävällinen kunta?

29.3.2022 17.46  Sivujasi Seuraava

Voisit kirjoittaa tuosta uuteen suomeen. Uusien asukkaiden Muuta meille houkuttelusta putoaisi pohja pois.

30.3.2022 9.52  Marjatta

Tänään Salon Seudun Sanomat kertoo, mitä kaup.keh.ltk on eilen päättänyt. Tämä vuosi mennään samoilla hinnoilla kuin viime vuosi, mutta rakenteita ei tartte purkaa. Sitten virkamiehille on annettu tehtäväksi käydä läpi kaikki kaupungin terassivuokrausehdot ja valmistella ne uudelleen. Tulee myös selvittää millaisia hintoja on verrokkikunnissa ja huolehtia siitä, että Salon hinnat ovat linjassa muihin kuntiin. Nykyiset hinnat ovat ltk:n mielestä kilpailua vääristäviä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini