Paikku ja sen reitit

Sunnuntai 24.7.2022 klo 13.09


Ilmainen kyyti on kolminkertaistanut paikallisbussiliikenteen matkustajamäärät Salossa

https://yle.fi/uutiset/3-12543680?fs=e&s=cl&fbclid=IwAR3H5-BC8ODlwyHYm0LAQeget3JYoJyJCrK0oXlwE0XhAydBvk4PHJX1IU8

Juhannuksena käynnistynyt ilmainen paikallisbussikyytikokeilu on saanut salolaiset nousemaan bussin kyytiin. Runsaan kolmen viikon aikana matkustajamäärät ovat olleet kolminkertaiset viime kesän samaan ajankohtaan verrattuna.

Kyytiinnousuja on ollut runsaat 25 000, kun viime kesän luku oli runsaat 7 000. Matkustajamäärät yllättivät Salon kaupungin.

– Emme välttämättä osanneet odottaa näin suurta kiinnostusta. Toki nyt on kesä ja loma-aika, sanoo Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi.

Tarkempia matkustajaprofiileja ei voida eritellä, koska ilmaiskyytien aikana ei rekisteröidy tietoja eri lipputyypeistä.

Suosituimpia bussilinjoja ovat olleet Salon kaupunkialueen linjat 1, 2 ja 3 sekä Salon ja Perniön välinen reitti. Matkustajia ovat keränneet myös keskustasta Märyn kautta Vaskiolle kulkevat vuorot.

Ilmaiskyytikokeilu jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Edelläoleva kopioitu Ylen uutisesta!

Paikku ja Paikku. Ei maksa mitään nyt, mutta! Moni mammasti ja pappasti jää edelleen kyydistä pois, eikä siis Paikkua käytä. Niin kauan kun ajokortti on, niin liikutaan omalla autolla. 

Miksikö? 
Miksi ei kunnan kyyti kelpaa?
Jos minä Paikkua käyttäisin, niin minun pitäisi ensin kävellä Muurlantien varteen noin 500 metriä ja sitten Muurlantietä pitkin lähimmälle pysäkille. Taitaa siihen tulla toinen 500 metriä.   
Tuo ei olis mun juttu! Eikä ainakaan takaisinpaluussa, jos olisi molemmissa käsissä viel kauppakassit! 
Että semmonen Paikku!
--
Paikun reittien suunnittelu siten, että ne kaikkien kaupunkilaisten kotiovien läheltä pyyhältäisivät, on mahdottomuus. Jotain reittien ja aikataulujen tarkistamista kaupungilta kyllä kaivataan ja selkeisiin puutteisiin puuttumista. Reittejä suunnittelevien kannattaa lukea 23.7.2022 Salon Seudun Sanomissa julkaistun Marja-Liisa Klemelä-Aallon tätä mieltä -kirjoitus!


Kommentit

24.7.2022 13.21  vanhusten puolesta

Salolainen Paikku on yksi esimerkki myös siitä, miten kaupungin palveluja suunnitellaan. Kukaan ei ajattele koko kokonaisuutta. Päättäjät päättävät yhtäällä sitä ja toisaalla tätä. Sen mukaan päätetään, mitä virkamies esittää. Salossa on tosiaan kansalaisopisto siirretty entisen AMK:n tiloihin, mutta siirtovaiheessa kukaan ei ole ajatellut, miten sinne autoton kulkee.

24.7.2022 17.09  MaaseuruMammast

Paikus kulkeva ny paljo simmose ihmise kaupungiss, ku ei muute nii mihinkkäs pääss. He ova keksine, ett he tekevä lomareissui kotoseudull, ku Paikku tuo ja Paikku vie. Ja ku ei paikaltas nous, nii samall kyyrill päässe takas Salo Linjuriasemall. Kätevää tutustuu kylihi, misä ei ehkä koska oll käyny. Ja voi esim jäärä Suomusjärve autost pois ja viettä n. tunti aikka Muurlan Lasiss ja hyppä kyytti seuraava Paikkuun. Ja Matildeadahliss käyvä ihmise paljo huvi- matkailemassa!!!!! Eiks ol siistii. Mökkiläise myäs käyttävä tätä liikkumistapaa. Et maaseuru vanhemmill ihmisill, jos kaukan maantiäst on, ol Paikust appu, maksull tai ilma. Tarpeellinen kuitenki.

24.7.2022 21.09  Ääni Kylält Monien Pualest

Viäl o simmostaki pohrittu, ett Kaupunkintalolt hallitukse, valtuusto ja lautakuntien jäsenet voisiva myäs hyöryntää tätä ilmast Paikku-palvelu ja ajella lenkkejä ympärs laajaa kaupunkialuett. Aikka on vähä, mutt eres joku ny lähtis, se olis terveellist päätöksien tekemisill vast'edes. Kuusjoenperäll menevä linja olis suotava, samoin Kiikala, Kisko. Siäll olis taas ajateltava, ett ihmissi assu Kiskon kirkolt ja Toijast tosi pitkien matkojen takan ja hekin palvelui tartteva, Samoin Perniö ja Kiikala. Kaupunki alueen Paikkureitit sais kanss päivittää simmosiks, ett ne ihmissi palvelis paremmi ku ny. JNE - jne -.

25.7.2022 23.22  Marjatta

Hyvä ehdotus! Oikke hyvä! Lähtekääs kierrokselle vaan te kaikki luottamushenkilöt! Hyvää tekisi myös virkamiehille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini