missikisat

Maanantai 8.8.2022 klo 22.43


Jaahas. Olen ollut täällä kotisivuillani pari viikkoa ihan hiljaa. On ollut muuta tekemistä. Juu. Mutta nyt kirjoitin. Kirjoitin asiasta, joka ei minulle tippaakaan kuulu, mutta kirjoitinpas vaan!

Tämän vuoden Miss Suomi -ehdokkaat

Kymmenen nuorta naista on viime viikolla valittu Miss Suomi 2022 -semifinalisteiksi.

Jos Wikipediaan kerätyt tiedot pitävät paikkaansa, niin wiki kertoo, että missin valinnassa kauneus on tärkeää, mutta sen lisäksi pitää olla edustava, pitää omata itseluottamusta ja henkistä voimaa. Pituus- eikä painorajoja ei ole, mutta naimaton pitää olla, lapseton ja Suomen kansalainen.

Wikistä löytyy kaikki Miss Suomet alkaen vuodesta 1931.

Yhtä sun toista nousee mieleen, kun meikäläisen ikäinen käy läpi eri vuosien voittajien nimiä. Ainakin nämä: Ester Toivonen, Yvonne de Bruyn, Inga-Britt Söderberg, Marita Lindahl, Kaarina Leskinen, Virpi Miettinen, Satu Östring. Leena Brusiin ja Anne Pohtamo. Kaikki ovat saaneet jotain muutakin kuin Miss Suomi -tittelin.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Miss Suomet on valittu, mutta mitään muun maailman tähdiksi, Miss Eurooppa tai Miss Maailmaksi heitä ei ole valittu, ei perintöprinsessoiksikaan. Pikkusen jää ihmettelemään, jotta miksei. Ovatko suomalaisten ja muun maailman naiskauneuden vaatimukset jotenkin erilaistuneet?

Miss Suomen sivustoilla kyllä kerrotaan, että kriteerit ovat muuttuneet, mutta miten, sellaista tietoa en löytänyt. Muutoinkin em. sivustojen tieto on, en sanoisi, että olematonta, mutta sinne päin.  Annetaan toki ymmärtää, että voittajaa koulutetaan ja valmennetaan ja että ”Missivuosi voi olla nuorelle naiselle uusien mahdollisuuksien alkuhetki”.

Näin varmaan on, mutta kyllä minun tulee ikävä entisaikojen missejä ja entisaikojen missikisoja!

--

 
Voi olla, että osa lukijoista vetää niinkutsutusti herneen nenäänsä. Tämä on aiheena vähän samaa kuin pääministerin pukeutuminen. Yks tykkää, toinen ei. 


Kommentit

8.8.2022 22.52  Marjatta

Uuden Suomen vapaavuoroon liitin kommentin: Armi Kuuselakin on ollut sitä jotain: Miss Universum 1952.

Ja sit laitoin linkin
https://fi.wikipedia.org/wiki/Armi_Kuusela

8.8.2022 23.03  Sivujasi Seuraava

Armi oli aikoinaan luonnollisen kaunis. Nämä tämän päivän missiehdokkaat ovat varmaan mallimaailman ainesta, mutta eivät minun mielestäni mitään erityisiä kaunottaria!

9.8.2022 17.15  YksMammast Kylält

Tääll on kanss ihmetelly, mihi o suomalaiste kunniahimo hävinny, ku minkä lajin kisat tahansa, nii hävitä. Sitt vaa selitellä, mite hyvä ja kiva kisa olikaan ja hyvä fiilis !!!!! Taitaapi olla väärä asenne misseill, ku se mitä Suomess olla nii se riittä. Päästä tv-julkkikses helpommi, ku olla missi. Heppone on sielt saatu tulevaisuus.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini