Ei pisteitä Väylävirastolle

Tiistai 22.11.2022 klo 20.43


Tästä uutisesta on jo aikaa, mutta nostanpa silti esille:

Väylävirasto ei hyväksy puolityhjää 

 

Kivihovin liikenneasema on ollut vajaakäytöllä kesäkuusta asti. Venäjän hyökättyä Ukrainaan kaikki Teboil -kauppiaat (Kivihovissa yksi) joutuivat ahtaalle Venäjä -boikottien takia. Niin kävi Suomusjärvelläkin.

Nyt kun Teboil ei ole löytänyt tiloille jatkajaa, niin Väylävirasto käy Kivihovin kimppuun ja kovistelee! Että vuoteen 2038 saakka sovittua palvelutasoa on yllä pidettävä.

Ymmärrän kyllä, että Kivihovista haluttiin aikoinaan Turku – Helsinki moottoritien varteen palveleva pysähdyspaikka, rakennettiin luiskat, liuskat ja päätieltä poikkeamat, mutta, mutta: valtiohan nuo sinne tulleet palveluntuottajat kilpailutti. 

Jos aikoinaan on määritelty millaisia palveluja Kivihovista saa ja nyt Venäjä -boikotit on niitä karsinut, niin tilanne on mikä on. Eikö Väylävirastossa ymmärretä, mistä Kivihovin tilanne ihan oikeasti johtuu?

Minun mielestäni valtio, siellä liikenne- ja viestintäministeriö ja ministerit saisivat sanoa Väyläviraston porukoille, että annetaan Kivihovin kovistelujen nyt olla.

Pahalta tuntuu, mutta kehtaan kysyä, miten Väylävirasto sitten menettelisi, jos sotatilanne olisikin Suomessa. Vaatisiko se sovittuja palvelutasoja?

Harmittaa ja hävettää tämä tällainen: ” Tällä hetkellä palveluiden laajuus ei ole sellainen, mitä sopimus edellyttää” Sanoja on projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/ei-pisteita-vaylavirastolle/


Kommentit

22.11.2022 20.54  Marjatta

Rupes vaan tuokin juttu kiukuttamaan. Ja kun kirjoitin, niin kirjoitin julki isommallekin sakille. Uuden Suomen puheenvuoroon tuon tuuppasin.

Valtio avustaa ukrainalaisia. Minun mielestäni Väylävirasto saisi "avustaa" Kivihovin aluetta ja antaa sen olla rauhassa. Onhan se hyvä jalottelu- ja levähdyspaikka, on sitten matkalla Turkuun tai Helsinkiin. Ja onhan siellä vielä sentään apteekki ja wc -tilat. Ja bussit saisivat ajaa sitä kautta. Ajavatko nyt, sitä en tiedä.

23.11.2022 21.51  Entinen asiakas

Bussit eivät kireiden aikatalujen takia aja enää Kivihovin kautta.
Väylävirastolla on myös peiliin katsomisen paikka. Se rajoitti paikallisten pääsyä asioimaan Kivihoviin, laittamalla pitkän puomin alas, jonka takaa piti kävellä mäki ylös. Tämän se laittoi siksi, ettei siitä vaan olisi tullut uutta liittymää moottoritielle. Turhaan, sillä moottoritielle on helpompikulkuinen liittymä toisaalla. No nyt ei taida paljon asiointiakaan olla, pankkiautomaatti on suljettu, apteekki kyllä toimii.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini