jatkoksi edelliseen: Annan ArvausKirja

Sunnuntai 11.12.2022 klo 21.51


On huomenna muutakinn kuin strategiaa. Se on tämä: Vuoden 2023 talousarvio ja toiminnalliset tavoitteet, taloussuunnitelma vuosille 2023-2025 sekä investointiohjelma 2023-2027

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022326-7

Ja miks tuolla otsakkeessa lukee, jotta Annan ArvausKirja?

Tuo tarkoittaa tätä nykyistä kaupunginjohtaja Anna Korhosta ja hänen talousarvioesitystään vuodelle 2023. Salo -cityn ”kerran vielä” -hallitus, anteeks tuo taisikin olla valtakunnan tason hallitus, no oli kuin oli, Salon kaupunginhallitus on talousarvion jo hyväksynyt ja huomenna siitä päättää kaupunginvaltuusto.

Kun aikoinani, vuodet 1967-2008 olin Kajalakoti kuntayhtymän johtaja, niin talousarvion teko oli yks jokavuotinen pakkomietintä. Piti tietää, mikä määrä rahaa tarvittaisiin seuraavana vuonna kaikkeen, mitä talon tehtävävastuulla oli. Piti arvioida paljonko tarvittiin rahaa henkilöstön palkkoihin, paljonko asukkaiden hoitoon ja huoltoon, lääke- ym. kuluihin, paljonko ruokaan, paljonko talon ja pihapiirin hoitoon ja huoltoon, koneisiin, laitteisiin jne., siis ihan kaikkeen mahdolliseen mitä talossa tehtiin ja mitä vuoden aikana toiminnassa rahallisesti tapahtui.

Ei se mitään helppoa hommaa ollut. Se arvioiminen. Toki minulla oli hyvät talousavut (ensin Kerttu, sitten Pirjo). Moneen kertaan siinä räknättiin, että arvaustahan tämä! Koskaan ei voinut tietää tai ennustaa kaikkea varman päälle. Ylläreitä tulee aina. Niin Salo -cityssäkin.

Nyt on päätöksenteolle menossa Anna Korhosen ensimmäinen kaupunginjohtajana laadittu talouden ArvausKirja. Toivotaan, että ensi vuonna ei kovin pahoja yllätyksiä tulisi, siis sellaisia menoja, joita ei ole voinut nyt rahallisesti oikein ajatella, suunnitella tai ennustaa.

Se, ovatko kaikki esitetyt menot, menokohdat kaikkien mieleen, se on ihan oma juttunsa se.

--

Oma juttunsa juu, mutta voin minä tässä jo (tavallisen kaupunkilaisen näkökulma) jotain sanoa. Latukone on ok, mutta tapahtumakoordinaattori ei. Oikein ISO ei. Ja kyllä se siirtoviemärikin nyt jo vihdoin viimein tarvittaisiin Kisko-Muurla välille. Muuten kohta paska voi ruveta haisemaan väärissä paikoissa!

Jäähallikin on taas esillä, mutta siinä olen sitä mieltä, että julkisuudessakin jo esillä ollut Mika Nummenpalon esitys ja ehdotus on "miljoonan miljoona" kertaa parempi kuin se, mitä valtuustolle huomenna esitetään. 

Tapahtumakoordinaattorin x) hommat antaisin syksyllä työnsä aloittaneelle kehittämissuunnittelijalle ja kaupunginjohtajalle. Toinen voisi tsekata tapahtumia ja toinen voisi käyttää vaikutusvaltaansa Salon markkinoimiseen. Tai mikäs tuo Yrityssalo oikein on? Eikö se voisi tapahtumien koordinointia tehdä?

Koordinaattorin palkkarahat antaisin vaikkapa kulttuurin käyttöön. Kannattais katsoa, mitä summia muissa kunnissa kulttuuri saa. Salon tilanne on ihan nolo, enemmän kuin nolo. Se on hävettävä!

x)  Salkkarista lainattua:

"..vetäisi yhteen Salon nykyiset tapahtumat ja niiden järjestäjät. Lisäksi hän myisi Saloa ulospäin tapahtumajärjestäjille. Tavoitteena on saada kaupunkiin lisää tapahtumia ympärivuotisesti."


Kommentit

11.12.2022 23.58  Sivujasi Seuraava

Olen samaa mieltä tapahtumakoordinaattorista. Ei sellaista, ei todellakasn.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini