Uusimmat kuvat

samaa mieltä - tätä mieltä

Maanantai 21.1.2019 klo 16:49


Jäi vaivaamaan Salon Seudun Sanomissa esillä ollut tätä mieltä -juttu. On vaivannut muitakin kuin minua. Kiitos yhteydenotoista.

Eläkkeellä oleva lähihoitaja Pirkko Rannikko kysyy 17.1.2019 ihan oikeutetusti "miksi Apuvälinelainaamo on niin vaikeassa paikassa ja auki milloin sattuu? Hänen mielestään sopivampi paikka olisi esim. Linjurissa.

Olen samaa mieltä.

Muistelin, että olen tätä joskus jossain minäkin ihmetellyt ja kun aikani näitä kotisivujani pengoin ja pöllytin, niin löytyshän se. Että onks tosikaan?

Ihmettely on vuodelta 2015:

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2015/01/30/1842


Kommentit

21.1.2019 16:56  Marjatta

Vuoden 2015 blogi on niin vanha, ettei sen kaikki linkit enää aukene!

21.1.2019 17:03  Marjatta

Ja jos on apuvälinelainaamo hankalassa paikassa, niin sitä samaa ovat vanhuspalveluiden ikäkeskukset. Ei niihinkään noin vaan Kuusjoen, Kiikalan tai Suomusjärven perältä mennä. Ne ovat Halikon ja Perniön kaupunginosien, keskusten lähellä asuvien ikäihmisten kokoontumispaikkoja. Eipä juur muitten. Yks keskus riittäis ja se voisi olla jo toiminnassa olevan Hyvinvointipiste Linjurin kyljessä!

21.1.2019 20:42  MäVaaN

Kertaakaan ei olla käyty näissä Halikon ja Perniön ikäkeskusten ns. päivätoiminnoissa edes Muurlasta asti. Jos kaupungilla olisi järjestetty keräilykyyti kyliltä muutaman euron maksua vastaan, ja se kyyditys kylä vuorollaan olisi säännöllistä, luulisi kävijöitä tulevan. Linjurissa olisi hyvä keskeinen sijainti ko. toiminnalle. Kaupunkialueella taas paikkurilla pääsisivät tulemaan piristäytymään. Kun ei siihen muutakaan järkevää liikettä löydy. Kannatan.

22.1.2019 8:14  MäVaaN

Sanon ettei päättävien päässä paljoa ole, kun apuvälineitä tarvitsevien on ne haettava jostain kaukaa mutkien takaa. Ilmanmuuta saisivat hyödyntää Linjuria tässäkin asiassa, jokainen tietäisi paikan, mistä apuvälineet löytyisivät ja helposti, kun niitä tarvitsee. Voisivat kehittää Linjurista kaupungin hyvinvointikeskuksen, mihin olisi helppo tulla lähes mistä vaan. JA kahvila-ravintola, lähes Paviljonki, Linjurin toisesen kerroksen kulmaan! Että näin me kaupungilla kävelijät olemme tän tuumanneet!!!

22.1.2019 13:14  Marjatta

22.1.2019 13:13 Marjatta
Tiedossa on, että valtuutettu Jaana Haapasalo jättää seuraavaan valtuuston kokoukseen aloitteen apuvälinelainaamon siirtämisestä keskustaan.
Hyvä niin.
Allekirjoitan.

Vuodelta 2015 peräisin olevassa päätöksessä, sen esittelyssä todetaan mm.
"kuntalaisen oikeus on saada kunnan terveyspalveluista hoitosuunnitelman mukaiset pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet ja lääkinnällinen kuntoutus, johon myös apuvälineet kuuluvat"

Kyllä, mutta se paikka, mistä noita apuvälineitä haetaan, kyllä sen tarttis olla kuntalaiselle helposti löydettävissä ja saavutettavissa.

23.1.2019 21:41  Mimmi

Ehdottomasti kannatan apuvälinelainaamon siirtämistä ydiskeskustaan. Terveyspalvelupistekin Linjurissa, vai mikä sen nimi nyt onkaan, on palvellut minua hyvin, jopa paremmin kuin paikkakunnan oma neuvola ja paikka on helposti saavutettavissa näin maalaisellekin.
Sitä tässä olen vuosien mittaan ihmetellyt, kun Ikäkeskus Majakassa ja Reimarissa järjestettyä yhdistysten toimintaa usein mainostetaan, miksi ne on perustettu paikkoihin, jotka ovat muualta tuleville vaikeasti saavutettavissa. Vanhuksia kun on muuallakin päin kaupunkia kuin Perniössä tai Halikossa ja ovat lisäksi monet autottomia. Ikäkeskuksen paikka, nimenomaan vahusten neuvontapaikkana, olisi mitä parhain keskellä kaupunkia ja siten hyvin saavutettavissa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini