Uusimmat kuvat

istumista

Tiistai 12.11.2019 klo 13:29


Telkkarissa on pyörinyt, pyörii varmaan edelleen, ohjelma nimeltä Sohvaperunat. En sitä sen kummemmin ole seurannut, ihan vaan muutaman kerran hetkeksi aikaa pysähtynyt, jos olen telkkarin ohjelmatarjontaa livenä selaillut ja ohjelma on eteeni tupsahtanut. 

Eilen illalla minulle tuli Sohvaperunat -olo. Oikein oli olotila, sillä katselin livenä Salon kaupunginvaltuuston kokousta. Tänään sen näkee tämän videon takaa

Olen kaupungin luottamushenkilönä toiminut koko kuntaliitosSalon ajan, siis kymmenen vuotta. Ensin istuin tarkastuslautakunnassa, sitten valtuustossa.

Luottamushenkilönä istuminen päättyi eilen, kun toimitin sähköpostitse eroilmoitukset kaikista tehtävistäni kaupungintalon kirjaamoon. Tämä oli tässä - blogi kertoo, jotta miksi näin. 

Käytin sanaa istuminen. Pitäisi ehkä todeta, että toimin, mutta kyllä luottamushenkilönä toimiminen enemmänkin istumista on. Kokouksiin tulossa-menossa olevat esityslistat sitä istumista teettävät. Nykyään ei lueta paperitekstejä, sillä nyt asiat on luettava tietsikalta. Siinä hommassa se takamus puutuu! Ja välillä pääkin. Toki on niitäkin, jotka selviävät esityslistoista kertalukaisulla, suunnistavat vaan kokouksiin, istuvat siellä sitten tuppisuuna ja luottavat siihen, että valtuustoryhmän puheenjohtaja hoitaa hommansa, ts. sanoo sanottavansa, jos sellaista on, kaikkien puolesta. 

Nooh, eipä eilenkään kovin moni puhujapönttöön kipittänyt. Henkilöstöorganisaation uudistamimen sai sentään joitakin liikkeelle. Oli ihan hyviäkin mielipiteitä, mutta lopputulokseksi tuli hallituksen ehdotuksen pöytään nuijiminen. Se hyväksyttiin, vaikka ei se valmistelun osalta nyt niin kovin kaksinen ollut. Ei ainakaan minun mielestäni.

Jos minä olisin eilen kokouksessa vielä ollut, niin olisin esille tuonut näitä tässä esille nostamiani asioita. Valtuustopaikallani jatkava Elina Seitz nosti kyllä esille esim. vanhuspalvelut -kohdan, mutta ei se tuntunut muita valtuutettuja kiinnostavan. Olisiko niin, että muilla oma vanhuus on vasta valovuosien päässä ja se on se ja sama puhutaanko tässä kaupungissa ikäihmisistä tai ikääntyneistä tai vanhuksista?

Tilanne on kuitenkin se, että eivät kaikki iäkkäät siitä tykkää, että heitä vanhuksiksi nimitetään ja näin ollen, olisi ollut fiksua ja tyylikästä, että tämä kaupunki olisi henkilöstöorganisaatio -lokerikkoon kirjannut vanhuspalveluiden tilalle esim. sanat: ikääntyneiden palvelut tai iäkkäiden palvelut.

Nooh, voihan tuota vielä myöhemminkin ehdotella.

Kaiken kaikkiaan minä kyl tykkäsin eilisestä SohvaPeruna -tilanteestani. "Ei huano"! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini