Uusimmat kuvat

uudelleen eiliseen

Perjantai 8.5.2020 klo 19:21


Sellainen laulu on: "Käyn uudelleen eiliseen". Sanat eivät välttämättä tähän juttuun sovi, mutta kelpaa tuo otsakkeeksi!

21.3.2020 kaipasin virkavastuuta ja osaamista ja 4.5.2020 ihmettelin katos vaa -blogissani "Miksei jo lautakunta -vaiheessa asiaa voitu valmistella tuolla tasolla kuin mitä se hallitukselle valmisteltiin?"

Tässä 11.5.2020 kaupunginvaltuustolle menossa olevalla asialla on nyt vähän samantapainen meno ja meininki: Lautakunta hyväksyy, sitten joku huomaa, että hupsista heijaa, tämä juttu vaatiikin valtuusto -käsittelyn. Sitten asian valmistelijat selittävät, mitä selittävät ja antavat asian kaupunginjohtajan ehdottamana hallitukselle. Vaan huonosti kävi. Ei kelvannut. Hallituksesta asia kipattiin uudelleen valmisteluun ja niinkuin näkyy taas saadaan selitettä parin aanelosen verran, jotta päästään tähän: 

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että sosiaali ja terveyslautakunnan vuoden 2020 talousarviossa vanhuspalveluiden ostopalveluihin kotihoidon turva-auttajakäyntien toteuttamiseksi varattu 60 000 euron määräraha ja avustuksissa kauppakassipalveluun varattuna oleva 35 000 euron määräraha siirretään henkilöstökuluihin.

Mikä siinä on, että asiaa ei voida ihan heti valmistella niin hyvin ja niin selkeästi kuin vaan mahdollista? Miksi se on muutamille cityn virkamiehille niin pirun vaikeeta! Miksi? 

Yleisestihän sitä vaaditaan, että luottamushenkilötaso on se, joka kunnan asioista ja palveluista päättää, mutta milläs päätät, jos virkamiesten osalta valmistelut, taustoitukset, esittelyt ja ehdotukset ovat mitä sattuu. Ovat olemattomia tai vain sinne päin.

Ei luottamushenkilö mikään ajatustenlukija ole, eikä hänen kuulu penkoa, eikä selvittää ovatko päätöksenteon taustat riittävät ja ovatko ne ihan varmasti oikein. Kyllä se homma kuuluu virkamiehille!

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini