Uusimmat kuvat

peukku ylös vai alas?

Sunnuntai 14.11.2021 klo 13:38


Salon vanhusneuvoston yksi uusista jäsenistä Taisto Ojaranta on heittänyt facebookkiin Salon Seudun Poliittiseen Puskaradioon kysymyksen IoTCampukseen puoliks päätetystä hoivakodista. Että peukutatko hankkeelle ylöspäin vain alaspäin.

Joku hoivakodin puolesta puhuva oli sinne jopa mallihuoneen kuvan esille nostanut. Samantapainen näkyy Salon Seudun Sanomista.

Minä en kovin usein facebookin puskaradioihin kommentteja tiputtele (luen kyllä muitten), mutta nyt kirjuuttelin. Kiukkuista tekstiä meni. Meikäläisen kanssa ei kovin paljon kannattais kenen tahansa selitellä, kinata, olla tietävinäs, millainen on esim. hyvä huone ym., silloin kun puhutaan iäkkään ihmisen hoitamisesta. Myös siitä, millaista se on hoitohenkilöstön näkökulmasta. Onko hyvät työskentelytilat ja -mahdollisuudet jne.?

Em. kuvaan liitin tällaisen kommentin:

Olin 41 vuotta kolmen kunnan vanhainkotikuntayhtymän johtaja. Tiedän tasan tarkkaan millainen on hyvä asukkaan huone. Tuo ei sitä ole. Täällä on yritetty vääntää mm. , että nyt tulee hoitajillekin hyvät työolosuhteet. Ei tuolla järjestelyllä. Jos asukas on huonokuntoinen ja pääasiassa vuoteessa, niin kahden hoitajan on päästävä sujuvasti sängyn molemmin puolin. Nyt ei pääse. Sängyssä makaava näkee ilmeisesti suoraan vain ovelle. Fengshui oppien mukaan vainaja kuljetetaan jalat edellä. Tätäkö siinä jo tavoitellaan? Tuo mallihuone ei todellakaan hyvältä näytä, ei asukkaan, eikä hoitajien kannalta.

Myös tällaista tekstiä tuuppasin johonkin väliin:

Ei ole upouutta, että tyhjiin toimistoihin tai tehtaisiin rakennetaan asumista, mutta tätä campus hanketta ajetaan vain siks, että campus täyttyisi. Vakula, ent. johtajahan ilmoitti, että aloite tuli sekä heidän kiinteistön että kaupungin virkamiesten taholta. Ja Vakula ilmoitti myös, että tilaa on. Sinne mahtuu yhteensä 180 paikkaa. Se tässä lopullinen tähtäin on.

Ja tämmöstä: Näin piti olla! 

https://www.saloiotcampus.fi/fi… Innovaatioalusta tulevaisuuden teknologian ratkaisuille.

Salo IoT Campus on yritysten, tutkijoiden ja oppilaitosten yhteisö, jossa rakennetaan älykkäämmän tulevaisuuden teknologioita. Kampuksen katon alla työskentelevät sekä IoT-alan suunnannäyttäjät että alojensa parhaat palveluyritykset.

Edelläkävijöiden joukossa on vielä tilaa. Salo IoT Campuksen monipuoliset ja muokattavat toimitilaratkaisut, kattavat palvelut sekä aktiivinen yhteisö tarjoavat yrityksellesi kansainvälisen kasvualustan suomalaisen teknologiaosaamisen ytimessä.

--

Olen jo todennut, että toimistoihin ja tehtaisiin saa asuntoja ja se on ihan ok, mutta tämä hanke on vain Campuksen täyttämistä. Eikä se ole keskustassa. Eikä sinne esim. iäkäs omainen noin vaan kulje!! Esteetön kulkeminen on täysin unohdettu. Mikä paikkuri sinne esim. linja-autoasemalta kulkee?

Kulkisitko Sinä, ehkä vielä sentäs hyväjalkainen, linja-autoaseman ja Campuksen väliä jalan vaikkapa kerran viikossa? Lähiomainen voi olla huonosti liikkuva, autotonkin.

Miten luulet, Sinä, joka Campusta nyt puolustat, että tuota reissaamista jaksaa edes kerran viikossa!

Näin tämä parempi olisi:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2503884#album_selector

Mutta ei meillä! Ei meillä maalaisjärjen mukaan toimita. Virkamiehet esittelevät ja päättäjät päättävät. Pikkuisen voisivat tarkemmin miettiä, mitä päättävät. 

Ja niin muuten: Mistä lähtien kaupunkimme virkamiesten tehtäviin on kuulunut IoTCampuksen  tyhjien tilojen täyttö? Onko se jossain hallintosäännön sivulauseissa?

--

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2497048#album_selector

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2498701#album_selector

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2021/11/07/39520

--

Minusta tämä pohja on edelleen ihan hyvä:

http://pysahdykajalakodissa.blogspot.com/ 

Oli mm. sisäpiha, johon muistamatonkin sai mennä, eikä hoitajien tarvinnut pelätä, että mihin hän karkaisi.             


Kommentit

14.11.2021 22:26  Kaupunkilainen

Kun lukee kaupunginhallitukselle mennyttä esittelytekstiä, on suorastaan törkeää, miten asioita halutaan saada näyttämään siltä, miltä ne halutaan. Ei ainakaan paikun aikatauluissa ole mainintaa, että IoT Campukselle kulkisi paikku tai linja-autovuoroja. Ja sitten, "kaupunki on kevään aikana neuvotellut", mikäs neuvottelija se kaupunki on. Kyllä pitäisi kuntalaislle avata, mikä elin tai kuka kaupungin puolesta on neuvotellut. Ja se kaikki liirum, laarum, mikä esittelytekstissä on, pitäneeköhän paikkansa. Kunhan saadaan perusteltua, miksi paikka on tärkeä hoivakodille, vaikka sen rakennuskustannuksetkin maksavat.
Karjalankadun kiinteistökin olisi paremmin saavutettavissa, ja onhan siellä tapahtunut ihme korjaantuminenkin, koska siellä on nyt toimintaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini