Uusimmat kuvat

jotta uut ja mielekäst!

Lauantai 27.11.2021 klo 21:57


Salon Alhaisiin ikäihmisten hoivakoti – 

"Uskomme tuovamme Saloon jotain uutta ja mielekästä”

https://www.sss.fi/2020/11/salon-alhaisiin-ikaihmisten-hoivakoti/

Tuon uutisen näimme viime vuonna marraskuussa. Kerrottiin, että Saloon olisi tulossa uusi yksityinen, 30 -paikkainen ikäihmisten hoivakoti. 

Tätä luvattiin: Puurakenteisen, yhteen tasoon toteutettavan talon urakoi Siklatilat Oy. Esteettömien asuinhuoneiden lisäksi hoivakotiin tulee monipuoliset yhteistilat, oma keittiö, saunatilat sekä laajat terassi- ja piha-alueet.

Tänään, vuotta myöhemmin talo on jo valmiina ja oli päivällä näytillä yleisölle. Sinne suunnistin minäkin.

Vastaanotto oli luonikasta ja ystävällistä. Henkilökunta opasti ja esitteli paikkoja.

Mallihuonetta ja wc -suihkuhuonetta (yht. 20 m2) katselin tietysti "sillä silmällä", siis entisenä vanhainkotilaisena kuin sika uutta porttia. Että onkohan tuo nyt hyvin vai huonosti järjestetty ja suunniteltu. Ei itse huoneeseen kovin paljon omia mööpeleitä (huonekaluja) tule mahtumaan, mutta jotain kyllä. Sänky oli seinää vasten koko pituudeltaan. Ei sentään niin kuin IoTCampuksen puoliks päätetyssä HoivaKodissa x). Tietää kyllä sitä, että jos huoneeseen muuttava asukas on kahden autettava, niin sänky voi hoitajien toimesta muuttaa paikkaansa ja se tarkoittaa: pääty seinää vasten. Ja miksikö? Siksi, että jos tarvis, asukasta pääsee auttamaan vuoteen molemmilta puolilta. Plus tietysti se, että mahdollisesti tarvittavia apuvälineitä pystyy käyttämään.  

On sijoitus sitten kumpi tahansa (sen ratkaisee asukkaan kunto), niin ainakin mallihuoneessa asukas tulee näkemään ikkunoista ulos ja luontoon. Pihalle pääsykin on taattu. Ja sieltä sitten näkee mm. naapuruston omakotitaloja. Huhtihoviin muuttavat tulevat asumaan nk. ihmisten ilmoilla sekä sujuvasti ja esteettömästi maatasossa. Ei ole rappusia, eikä hissejä.

Kuviakin otin, mutta eipä niitä nyt tarvitse esille nostaa. Huhtihovin johtaja on ladannut facebookkiin kerrottavaa ja katsottavaa: 

--

"Jotta uut ja mielekäst!" Toivon, että näin tulee tapahtumaan. 

Ja kiitos. Kannatti käydä.Tämä oli ja on sitä avoimuutta, jota kaupungiltakin odottaisi.  

--

x) https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2021/11/14/39590


Kommentit

27.11.2021 22:57  Marjatta

Kannattaa googlettaa tämä SSS -juttu: Salon Alhaisiin esitetään uutta suurta senioritaloa ? Hinttaan ja Kukonkallioon ei enää investoitaisi miljoonia

https://www.sss.fi/2021/05/salon-alhaisiin-esitetaan-uutta-suurta-senioritaloa-%E2%80%89hinttaan-ja-kukonkallioon-ei-enaa-investoitaisi-miljoonia/

Tuo on toukokuinen 2021 juttu.

Alhaisten alueella olisi siis tilaa myös kaupungin omalle 30 -paikkaiselle hoivakodille. Eihän tuohon näköjään kuluisi kuin vuosi, niin talo olisi valmis.

Miksei mitään tapahdu?

27.11.2021 23:05  vanhusten puolesta

Ehkä kaikki sotepuolen virkamiesten työaika ja energia mene siihen, että he miettivät vain Microsoftin tyhjien tilojen täyttämistä.

28.11.2021 10:06  Vuokko

Toivon että myös heidän ideologiansa myös kantaa pitkälle. Itsekin kävin siellä ja henkilökunta iloista ja se valoisuus mikä tuli heti kun sisälle astui. Yhteiset tilat isoja.

30.11.2021 21:44  Kaupungista muuttanut

Miksi yksityisellä puolella hoivakotiasiat ovat selkeämpiä ja niistä kerrotaan avoimesti.
Kaupungin sote-esityksiä lukiessa tulee olo, että asioista ei kerrota koko totuutta ja kierrellään ja kaarrellaan, rivien välistä välillä on otetttava selvää, mitä tarkoitetaan. Niin oli tämän IoT campuksen asiakin. Koskaan ei nimeltä mainittu aikaisemmin, vaan "vuokrattiin ulkopuoliselta".


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini