Uusimmat kuvat

Valtuusto 30.1.2023

Lauantai 28.1.2023 klo 23:31


Vähän piti vilkaista Salo -cityn tulevan valtuuston kokouksen esityslistaa. Että onko siellä jotain erityistä?

No on ja ei. 

Tästä kyl tykkään, että tämä on hyvä juttu: Antti Olkinuoran ym. valtuustoaloite julkisuuslain noudattamisesta kaupungin päätöksenteossa ja sen omistamissa yhtiöissä

Valtuustoaloitteessa on esitetty, että ”Salon kaupungin omassa
päätöksenteossa ja sen omistamissa yhtiöissä noudatettaisiin jatkossa
julkisuuslakia. Jos asia lakiin perustuen on salassa pidettävä, se asia tulee
merkitä julkisiin esityslistoihin ja asiakirjoihin niin, että käsiteltävä asia
kuvataan soveltuvin osin ja merkitään se lainkohta mihin salassapito
perustuu

Avoimuutta ja vuorovaikutusta kaivataan. Jospa sitä nyt vielä tulisi! Tarvetta on!

Avoimuuden perään on aikaisemminkin pyritty. Esim. tällaiset on hyväksytty:

11.6.2018  Marjatta Halkilahden ym. valtuustoaloite pöytäkirjojen esilläpidosta nykyistä pidemmäksi ajaksi 

Päätösvastausta ei edelleenkään näy, mutta kyllä se jossain on, sillä näemmehän me nyt nuo kaupungin sivustoilta: https://salo.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/esityslistat-ja-poytakirjat/

Tämä aloite päätöksineen näkyy niinkuin kuuluukiin:

3.9.2018 Marjatta Halkilahden valtuustoaloite valtuusto- ja kuntalaisaloitteiden päätösten julkaisemisesta kaupungin verkkosivujen aloiteluetteloiden yhteydessä

Mutta sitten tämä esityslistan kohta: Tilintarkastuspalvelujen hankinta!! 

Tuossa kyllä loksahti suuni ihan auki!

68 770 rahalla/vuosi kaupungin tilintarkastusfirmaksi esitetään Talvea Julkishallinnon Palvelut Oy.

Niin kauan kun minä muistan hommat on hoitanut BDO Audiator Oy.

Talvea tulee Oulusta! Matkaa on, mutta kait nuo tehtävät lakisääteisen tilintarkastuksen ja tytäryhteisöjen sekä hankkeiden tarkastuksen, kokouksiin osallistumisen ym. osalta sujuvat, mutta silti.Taitaa olla taas pare,kun en sano mitään enempää. Oululaisten tarjous on vienyt voiton, ei siinä mitään. Aika näyttää, miten hommat sujuvat! Puolin ja toisin!


--

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/09/10/26234

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2021/02/10/36885


Kommentit

29.1.2023 0:19  vanhusten puolesta

Ai avoimuus. Vanhustenhoidon palvelut ovat ainakin olleet niitä, joissa avoimuus asioitten valmistelussa on ollut surkea. Päättäjiä se ei haitannut. Muuttuuko ääni kellossa, kun alkavat seuraamaan miten Varha näitä asioita tulee valmistelemaan ja esittelemaan.

29.1.2023 0:43  Marjatta

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ym. valtuustoaloite strategian laatimisesta kulttuuripalveluille/ asia no 10

Tuohon esityslistan kohtaan valtuuston sakki saisi kyl vielä pysähtyä ja miettiä kunnolla, mitä ihan oikeasti tarttis tehdä!!

29.1.2023 8:56  Sivujasi Seuraava

Vanhustenhoitoa olen myös minä eniten seurannut. Vanhukset IoTCampukseen oli yksi asia, jota vieläkin ihmettelen. Valmistelulle ja päätöksenteolle en voi kiitoksia antaa.

29.1.2023 15:39  Joka päivä pahempi Salo

Olen jo oivaltanut, miksi tuo Campuskodin vaslmistelu tehtiin niin vanhuksilta ja muiltakin kuntalaisilta salassa. Salon piti saada maksaja Kiinteistöosakeyhtiölle, jotta se saataisiin tuottavaksi.
Ja nyt maksaja löytyy kaupungin ulkopuolelta, kun se on Varha.
Minulle on sanottu, että ko. hoivakodista on tehty selvä päätös valtuustossa 13.12.21. Niin onkin, mutta sitä ennen oli tehty paljon muuta, neuvoteltu esisopimukset, kaavat ym. valmisteltu.
Eikö kaupungin päätöksenteon pidä olla avointa, ja kuntalain mukaan esillä olevista hankkeista on tiedotettava kaupunkilaisille!
Ainakin oma luottamukseni viranhaltijoihin meni!

29.1.2023 18:13  Marjatta

Noin se ollut on, mitä tuossa kerrot. Valitettavasti. Ja nyt sitten kaikki menee tai ne piiloutuvat, piilotetaan Varhan päätöksenteon rattaisiin. Siellä yksittäinen luottamushenkilö on täysin virkamiesten johdateltavissa. Jos joku kehuu, että hänellä on valtaa, mahdollisuuksia vaikuttaa esim. salolaisten ja somerolaisten vanhusten hoitolaitoksiin (mm. missä niitä on), niin se on turha kehu. Semmostakin olen kuullut, että ei Campus siten ole täyttynyt kuin mitä hehkutettiin. Tyhjää on ,eikä ilmeisesti hoitajistakaan mitään ruuhkaa syntynyt, vaikka niin viime vuoden puolella annettiin ymmärtää. Että kyl hakijoita on. Törkein kuulemani on, että asukkaita ja hoitajia siirretään Hintasta Campukseen. Jos pitää paikkaansa, niin se on enemmän kuin törkeä juttu se☹☹☹ Ja jos Varhasta vielä jotain murjaisisi, niin se olisi se, jonka joku on jo keksinyt. Ei se mikään Varha ole, vaan se on Harha🙂🙂🙂

29.1.2023 23:18  Marjatta

En voi arvostella onko Talvea hyvä vai huono, enhän heistä mitään tiedä, mutta luulen (huom. ei tiedon väärtti), että on salolaisilla nyt jonkun verran uuden oppimista ja opettelemista edessään.

Tälläistä Talvean sivuilta:

?Monipuolinen osaaminen
Vahvuutenamme on saman katon alta löytyvä talous-, laki- ja vero-osaaminen. Voittavat ratkaisut syntyvät, kun asioita pystytään katsomaan aidosti eri näkökulmista.

Alaa uudistavat ratkaisut
Se, että asiat on joskus tehty tietyllä tavalla, ei tarkoita, että ne pitäisi tehdä jatkossakin samoin. Etsimme tarvittaessa täysin uusia ratkaisuja ja tapoja saavuttaaksemme halutun lopputuloksen

Vahva ammattietiikka
Toimintaamme ohjaa vahvat ammatilliset ja eettiset toimintaperiaatteet, joista emme ole valmiita joustamaan. Teemme, mitä lupaamme ja pidämme sovituista asioista kiinni.?

30.1.2023 11:18  Veronmaksaja

Julkisuuslain noudattamisen Salon päätöksenteossa pidän erittäin tärkeänä, mutta ehkä vielä tärkempänä pidän Kuntalain 22 §:n noudattamista, eli kuntalaisen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.
Nyt olen havainnut sen tosiasian, että vaikka kuntalaisten toiveita kuullaan, niin ei niitä noudateta ja toiseksi kuulemisia on ani harvoin ja päätösten valmistelu virkakunnassa tehdään yleeensä julkisuudelta piilossa.

30.1.2023 17:20  Marjatta

Kiitos kommentista.

Näinhän tuo ollut on, että olevinas kuullaan, mutta kuuntelemisen kanssa on ollut vähän niin ja näin. Vanhustenhoidon osalta tilanne on ollut ihan surkeaa. Semmosta salailevaakin!

Tämä on sentäs hyvä juttu: Osallistuva budjetointi "= toimintatapa, jossa asukkaat ovat mukana kaupungin rahojen käyttöä koskevassa keskustelussa, suunnittelussa ja päätöksenteossa". Summa vaan on aika pieni (viime vuonna 100 000)laajan kaupungin eri kaupunginosien asukkaiden toiveiden täyttämiseen. Toivon, että jatkossa vuosittainen rahamäärä suurenee.

--

Mutta sitten esim. tuo Tunnin juna. Siinä ei ole kuultu eikä kuunneltu muuta kuin sitä mitä turkulaiset ovat määränneet!

30.1.2023 17:23  Marjatta

Tämä tieto kopioitu Salon sivustoilta!


"Salossa osallistuvaa budjetointia toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021, jolloin toteutettaviksi kohteiksi valittiin Halikon frisbeegolfrata sekä Inkereen, Kuusjoen, Toijan ja Särkisalon ulkokuntoilualueet.

Vuonna 2022 toteutettiin yhteensä 12 eri hanketta, jotka olivat toteuttajineen seuraavat:

Hajalan frisbeegolfradan rakentaminen, Hajalan kyläyhdistys ry
Hyvinvointia luonnosta ryhmätoimintaa perheille, Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset FinFami ry
Kuntoportaat Perniön keskustaan, Perniön Urheilijat ry, Perniön Sisu ry ja paikalliset yrittäjät
Lisää toimintaa Tuohittuun, Tuohitun kyläyhdistys ry
Muurlan opiston frisbeegolfradan uusiminen, Muurlan opisto
Pariisilainen ilta, Salon Taiteilijaseura ry
Salo Circus -sirkusesitykset ja työpajat, Poikki Taideyhdistys ry
Salon monet kasvot -yhteisötaideteos, Taito Varsinais-Suomi ry
Sanataidepajat lapsille ja nuorille, Kirjan talo ? Bokens Hus ry
Soivat kylät -konserttikiertue, Soivat kylät -taiteilijatyöryhmä
Ulkoilureitti Viitankruunun ympäri, Viitankruunun asukasyhdistys ry
Vuohensaaren tanssilavan peruskorjauksen suunnittelu, Roope ja Malla Pelo & kaupungin tilapalvelut

Määräraha

Vuoden 2023 talousarvioon on varattu 100 000 euroa osallistuvaan budjetointiin. Vuoden 2023 määräraha käytetään asukkaiden / kaupungin yhteisöjen ehdottamiin ja toteuttamiin projekteihin Salon alueella.

Yhdelle toteutukselle voidaan myöntää enintään 10 000 euron määräraha. Lisätietoa tulossa tammikuun aikana."


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini