epäjatkuvuutta

Lauantai 16.12.2023 klo 23.10


Jaahas. Eikös tätä tämänpäiväistä uutista Salon Vuokratalojen isännöinti yhtiön omaksi toiminnaksi  (Salon Seudun Sanomat 16.12.2023, sivu 5) löydykään netistä?

En minä ainakaan löytänyt.

No oli kuin oli. Jospa minä kokoan, mitä luin. Oli juttua Salon Vuokratalot Oy:sta. Hallituksen puheenjohtaja Mika Mannervesi infoaa mm., että Salon vuokratalojen isännöinti siirtyy yhtiön omaksi toiminnaksi 1.4.2024. Salon Vuokratalot Oy ja Op -Koti Lounaismaa Oy ovat neuvotelleet tällaisen liiketoimintasiirron. Nyt isännöintiä hoitaneet henkilöt jatkavat  vanhoina työntekijöinä ja toimitilat pysyvät samassa paikassa, missä ne olleet on.  

Mannervesi hehkuttaa, jotta näin saadaan Salon Vuokratalot Oy:n toimitusjohtaja- ja hallinnointikysymykset ratkaistua kaikkien osapuolien kannalta hyvällä tavalla. Nykyinen henkilöstö tuntee yhtiön kohteet, erillistä perehdyttämistä ei tarvita ja henkilöstö muodostaa osaavan kokonaisuuden tehtävien hoitamiseen.

Viuhahti uutisessa Mannerveden sanomana sellaisenkin hieno sana kuin epäjatkuvuuskohta.

Oli niin niin minulle vieras sana, että piti oikein googlettaa. Mitä löytyi? Löytyi tämmöstä:

Epäjatkuvuuskohta liittyy käsitteenä matematiikassa funktion jatkuvuuteen. Epäjatkuvuuskohta on funktion määrittelyjoukon arvo, jonka ympäristössä funktion arvot eivät toteuta jatkuvuusehtoa. Jatkuvuusehto riippuu matematiikan haarasta ja käsiteltävästä tilanteesta. Wikipedia

En nyt taaskaan tiedä, mitä sanoisi. Salon vuokratalojen kanssa on vuosikaudet pyöritelty vaikka mitä. 

Tällaista kirjoitin v. 2010:

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2010/08/30/618

Salo sulauttaa kokonaan omistamansa vuokrataloyhtiöt. Fuusio hyväksyttiin maanantaina kaupunginvaltuustossa yksimielisesti, vaikka asian valmistelua moitittiinkin.

Salo omistaa 100-prosenttisesti 23 yhtiötä. Ajatuksena on, että 22 pienempää yhtiötä sulautetaan suurimpaan eli Salon Vuokrataloihin.

Vuokrataloyhtiöiden sulautumisella uskotaan syntyvän monia etuja. Hallinto kevenee, toiminta tehostuu ja talous vahvistuu. Hankinnoissa voidaan saavuttaa säästöjä ja peruskorjausten toteuttaminen helpottuu. Esimerkiksi isännöinti aiotaan kilpailuttaa uudelleen.

Salon kaupungin konserniin kuuluu kaikkiaan 30 asuinvuokrataloyhtiötä. Yhtiöillä on yhteensä noin 1 600 asuntoa.

Kehtasin laittaa blogini loppuun näin: Kun näkis vaa ja kuulis kolinaa!

--

On tässä vuosien varrella tainnut enemmän kolista kuin että olisi toiminta tehostunut ja talous vahvistunut.


Kommentit

16.12.2023 23.39  Sivujasi Seuraava

Vuokratalot saavat laastaria laastarin päälle. Haava ei silti parane. Ei sekään kaupungin kehitystä kohenna, kun Mannervesi saa uuden tittelin. Hänestä tulee 1.1.2024 kaupungin elinvoimajohtaja.

19.12.2023 16.27  Yks Ymmärtämätöne Mammast

entä tää Mannervesi? Työ (ammatti-)nimike vaihtuu muutamien vuosien kuluessa toisest toiseen ja taas kolmanteen, ollen välillä ?- päällikkö, välillä ?-johtaja.
Ui kuin kala vedessä kaupungin johtokunniss yms.

19.12.2023 19.34  Marjatta

Niinhän tuo tekee. Ja vaikka välillä saa pauhujakin, niin nou hätä, kaupunki pitää palkkalistoillaan.

20.12.2023 13.37  Kaupungin toiminnasta kiinnostunut

Salon vuokrataloyhtiön toiminta piti tehostua ja talous vahvistua. Vaan kuinkas kävikään. Kumpikaan ei ole toteutunut.
Muistaakseni fuusion jälkeen Salon vuokratalojen isännöinti ja hallinto päätettiin ulkoistaa OP:lle. Tämä vaati vanhojen vuokrataloyhtiöiden yksimieliset päätökset.
Muistan, että muutamat entiset pienten vuokratalojen hallinnosta vastaavat päättäjät tuolloin v. 2010 vastustivat tätä ulkoistamista. Seurauksena oli, että kaupunginhallitus omistaja-ohjaajana antoi näille henkilöille potkut ja valitsi tilalle uudet päättäjät virkamiehistä, jotka olivat myönteisiä ulkoistamiselle.
Kaupungin isännöintitoimiston henkilökunta olisi halunnut kyllä kyllä edelleen tehdä näitä isännöinti- ja hallintotöitä kuten ennenkin. Mutta kaupunki halusi hallinnoinnin ulkopuoliselle.
Tänä aikana on vuoratalojen hoito mennyt retuperälle ja samoin on talouden laita.
Mitä tästä opimme, Nyt ollaan taas lähtökuopissa.
Tämä osoittaa sen, miten lyhytjänteistä on kaupungin toiminta.
Eräs pienessä vuokrataloyhtiön hallinnossa ollut potkut saanut päättäjä sanoikin: "Voi kun olisin saanut potkut useamminkin, koska viimeisen kokouksen palkkio nousi 60,00.eurosta 380,00 euroon". Että näin meillä Salon kaupungissa toimitaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini