seurakuntalaisten uus tupa

Perjantai 31.3.2023 klo 18.42

Tämä uutinen tämän päivän salkkarista: Tumma ulkoa, mutta valoisa sisältä.

Piispa Mari Leppänen, joka uudessa Salon srk -talossa nyt käynyt on, toteaa mm., että  "Tässä historia ja nykyisyys yhdistyvät hienosti"

Nooh, se on hänen mielipiteensä! Minä sensijaan olen motkottanut. Tässä aikaisempia:

--
--

Tänään kun salkkarin paperista lehteä aamulla luin, niin löysin lisää motkotettavaa: ainakin juhlasalin lamput. Ne ovat englantilaiset Tom Dixonin kattovalaisimet. Miksvarten ulkolaiset? Miksi ei olla suosittu kotimaista suunnittelijaa?

Taitaa olla pare, että lopetan motkottamisen ja annan tuon talon jo olla. Onhan se niin, että vaikka minä en siitä tykkää, niin on ihmisiä, jotka tykkäävät.

--

Uutisia talon rakentamisajalta:

Salon seurakuntatalo valmistui aikataulussa – ensimmäiseksi vieraaksi saapuu piispa, huhtikuun alussa talo avautuu yleisölle

Salossa järjestetään toukokuussa Lähetysjuhlat, joihin odotetaan tuhansia kävijöitä

Uudesta seurakuntatalosta tuli tarkoituksella poikkeava ilmestys – arkkitehti Jari Antila sanoo, että uudisosa tekee oman, uuden elementtinsä Salon kaupunkikuvaan

Salon uudistunut seurakuntatalo avaa ovensa huhtikuussa – kirkkoherranvirasto muuttaa uudisosan kolmanteen kerrokseen, katutasoon tulevat kahvio ja 200 hengen juhlasali

Em. uutiset ovat maksumuurin takana, mutta kommentit noissa kyl näkyvät ja esim. tuossa viimeisessä jutussa niitä on paljon.

2 kommenttia .

Äänestämään

Sunnuntai 26.3.2023 klo 22.50

Vaalikone kertoo tai sitten ei!

 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/aanestamaan-tai-sitten-ei/#comment-3863652

Kerrotaan, että ”Vaalikone näyttää sinun vastauksiisi parhaiten sopivan ehdokkaan heti kolmannen vastauksen jälkeen.”

Voi olla. Voi olla, että ei.

Jos vielä selviäisi mainosten näkemisellä, niin pääsisi helpolla, mutta kun avaat esimerkiksi telkkarin, niin puolväkisin näet ehdokkaita ja vaalitentittäviä. Jossain ohjelmassa taisi olla yleisöäkin paikalla.

Tähän saakka minä olen selvinnyt noista samalla tyylillä kuin mainoksia sisältävistä tv -ohjelmista. Otan ohjelman nauhalle ja kun sen katson, niin kelata hurautan kaikki mainokset pois.

Näin on käynyt tähänastisten vaaliohjelmienkin. Jos on telkkua avatessa vaaliohjelma ollut just menossa, niin olen kiireen vilkkaa siirtynyt ohjelmaan numero seuraava, sellaiseen, joka on taatusti ollut jotain muuta kuin politiikkaa.

En siis ole katsellut tai kuunnellut ehdokkaiden esiintymisiä tai puheita, mutta olen minä niihin silti törmännyt. Agressiiviset uutisotsakkeet mm. netissä ovat kyllä kertoneet, kuka minkäkin tasoinen esiintymisessään ja Suomen talous- ym. tilannetietämyksessään ollut on, mitä on sanonut väärin ja miten on yleisesti ottaen pärjännyt toisten ehdokkaiden kanssa kilpaa huutamisessa.

Ja sitten se muutamien ehdokkaiden ehdottomuus. Ollaan niin niin olevinas jyrkkää mieltä ja mielipidettä! Tuon tai tuon kanssa meidän puolue ei ainakaan hallitukseen mene!

Mutta!

Annas olla!

Kun vaalien lopputulos on selvinnyt, silloin alkaa vimmattu pikkutakkien ja -jakkujen kääntäminen.

Kaikki käy, kunhan vaan pääsisi hallitukseen! Ja voivoi, se vasta olisi jotain, jos vaikka ihan ministeriksi saakka!

3 kommenttia .

tietämättömyys, varomattomuus tai virhe

Perjantai 24.3.2023 klo 15.55

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-onko-paaministeri-

Lainaus MTV -uutisista:

"Normaalisti tämän tason asiat käsitellään Tasavallan Presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan (TPUTVA) kokouksessa ennen kuin niistä edes hiiskahdetaan mitään julkisuuteen."


Kyseessä on jo moneen kertaan eri uutislähteissä esiin nostettu juttu, jonka mukaan pääministeri Sanna Marin on keskustellut Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa F-18 Hornet hävittäjien luovuttamisesta Ukrainalle.
Nyt sanon, jotta huhhuh.
Kannattaa lukea, mitä MTV kertoo!
Minulla ainakin nousi tukka pystyyn ja ihokarvat kananlihalle!

3 kommenttia .

vanhuus ja kuvataiteilija

Perjantai 24.3.2023 klo 14.31

Vanhuus vituttaa valmistuvaa kuvataiteilijaa

https://www.sss.fi/2023/03/vanhuus-vituttaa-valmistuvaa-kuvataiteilijaa-

No juu. Vähän sinpäi voisin kai minäkin todeta (onhan mullakin jo ikää), mutta noin railakasta otsaketta en kyl olisi kehdannut julki laittaa.

Em. sanoin vanhuutta on harmitellut diplomi-insinööri Elise Lehikoinen, kaavoituksen ja maankäytön parissa työnsä tehnyt nainen, joka toukokuussa valmistuu kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta.

Lehikoinen on opiskellut uutta elämää tai työtä tai miksi tuota nyt sanoisi, mutta neljä vuotta siihen on mennyt. Muut opiskelijat ovat olleet nuoria. Olisko v -sana tarttunut opiskelukavereilta?

Kommentoi kirjoitusta.

ei enää motkottamista

Keskiviikko 22.3.2023 klo 15.02

 
Nonnih!
Kotisivukoneen asiakaspalvelu auttoi.
Aika hyvän pääkuvankin ovat tuohon keksineet.
Jannelle kiitos!

1 kommentti .

kotisivut

Tiistai 21.3.2023 klo 17.49

No nyt ei ole kivaa.

Muokkasin kotisivujani ja sain ne ihan sekaisin.

Aikaisemmin tuli esiin tämän näköinen sivu

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/talteen/2565421

Nyt en samanlaista saa, en edes samantapaista!! Olkoot sit näin toistaiseksi:

https://www.marjattahalkilahti.fi/

Minkä takia muokkasin ja sivujani sorkkisin?

Siks, kun tuli tämännäköistä postia:

 

 

Tulemme luopumaan sivustosi vielä tällä hetkellä käyttämästä vanhasta editorista kokonaisuudessaan elokuun 2023 loppuun mennessä, koska sen teknologia on vanhentunutta sekä sen tarjoamat muokkausvaihtoehdot suppeammat.


Alta löydät infoa, vastauksia yleisimpiin kysymyksiin sekä tarkemman aikataulun vanhan editorin poistumiselle.

Vaihtaessasi uuteen ulkoasueditoriin saat:

  • käyttöösi laajan valikoiman moderneja ulkoasupohjia

  • laajat ja joustavat muokkausmahdollisuudet verrattuna vanhaan editoriin

  • automaattisesti näytön koon mukaan mukautuvat sivupohjat, jolloin sivut skaalautuvat myös tabletti- ja mobiililaitteilla

jne. Info on ollut sähköpostissa tyrkyllä jo pitkän aikaa! 


2 kommenttia .

tiet jatkavat rapautumistaan

Tiistai 14.3.2023 klo 13.33

Päällysterahat yhä niukemmat – pahimmista kohteista korjataan pikkupätkiä

https://www.sss.fi/2023/03/paallysterahat-yha-niukemmat-pahimmista-kohteista-korjataan-pikkupatkia/

Ajoneuvojen painot ovat kasvaneet ja liikenne kuluttaa teitä nykyisin paljon, paljon enemmän kuin kymmeniä vuosia sitten.
Onko täällä "meilpäi" rahaa korjaamisiin, paikkaamisiin tai kokonaan uusimisiin?
Ei ole! Eikä hyvältä näytä tulevaisuuskaan!

Tuo uutisjuttu on maksumuurin takana, mutta kommentit näkyy! 

6 kommenttia .

Koulu kovilla

Perjantai 10.3.2023 klo 17.13

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/koulu-kovilla/

Taidatkos tuota selkeämmin sanoa!

Salon Seudun Sanomien pääkirjoitus nostaa tänään esille koulumaailmaan liittyviä otsikoita, joita viime aikoina on eteemme työnnetty.

On S2 -oppilaat  (opetusta saavat oppilaat, joiden suomen kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen), on koulushoppailu (valitaan muu kuin lähikoulu) ja on inkluusio (oppilaan oikeus päästä tavalliseen kouluun, riippumatta siitä, onko oppimisvaikeuksia tai vamma tai sairaus).

Ja on väkivaltaa. Yhä nuoremmat koululaiset ovat väkivaltaisia koulutovereitaan kohtaan. Väkivalta on kohdistunut myös opettajiin. Harmitus ja turhautuminen voi purkautua vaikkapa puhelimen käytöstä.

Tällainen 50 -luvulla kansakoulua käynyt, esim. minä, lukee ihokarvat pystyssä tällaista: ”Pahimmallaan on päiviä, jolloin joudutaan pitämään oppilaista kiinni pitkiä aikoja oppilaan oman turvallisuuden ja muiden turvaamiseksi”.

Tällä viikolla koulumaailman puhutuin tapaus on varmasti ollut  salolainen Mustamäen koulu. Ensiuutisointi oli suppea, sillä se kertoi vain, että koulu oli kieltänyt syrjiväksi katsotun oppilastyön.

Sitten tilanne täydentyi HS Turku uutisella
”Alakoululainen oli todennut oppilastyössään sukupuolia olevan kaksi. Koulu kielsi työn syrjivänä.”

Eihän tuo tuohon jäänyt. Moni Salon Seudun Sanomia lukeva oli tänään pääkirjoituksesta selvittyään vähällä vetää aamukahvin väärään kurkkuun. Silmiä ainakin oli pariin kertaan hieraistava. Uusin info oli ja on tämän näköinen: ”Isä painosti Mustamäen koulun opettajia –  Sukupuolikohussa kyse enemmästä kuin vain kangaskassin hahmotelmasta”

Eikä tässä vielä kaikki: Sukupuolikohu on poikinut kanteluita. Niitä on lähetetty oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Koulu on kovilla.

On todella!

Jos tällaista menoa on salolaisessa koulussa, niin mitä se onkaan hetken päästä muualla?

1 kommentti .

Somero tahtoo

Torstai 9.3.2023 klo 12.53

Somero sivistyslautakunta tahtoo antaa kylille koulurauhan

https://www.sss.fi/2023/03/somero-haluaa-antaa-kylille-koulurauhan-oinasjarvi-ja-pitkajarvi-sailyvat-kolmiopettajaisina-jos-oppilasmaara-ei-laske-alle-25n/

Somerolla sivistyslautakunnan linjaus on hyvä tieto perheille, jotka harkitsevat muuttoa muualta Someron maaseudulle. Lautakunnan puheenjohtaja Antti Kotti toteaa:

– Olennaistahan muuttopäätöstä tehtäessä on, että koululla on näkymä tulevaisuuteen.

Niinpä niin.

Mites nämä asiat menivätkään Salo -cityssä??

5 kommenttia .

VM esittää

Keskiviikko 8.3.2023 klo 23.03

VM esittää Turun tunnin juna -yhtiöstä luopumista

https://www.sss.fi/2023/03/vm-esittaa-turun-tunnin-juna-yhtiosta-luopumista-vetaytyminen-johtaisi-todennakoisesti-myos-kuntien-vetaytymiseen/

Valtiovarainministeriö on sitä mieltä, että valtion tulisi vetäytyä tunnin junan ja muiden suurten ratahankkeiden suunnittelun rahoituksesta.

Ratahankkeista vetäytymistä perustellaan mm. sillä, että niukkojen resurssien aikana määrärahat tulisi kohdentaa tuottavampiin kohteisiin.

Mitä mieltä on Salon kaupunginjohtaja?

Tätä: Anna-Kristiina Korhonen muistuttaa, että tunnin juna on valtuuston hyväksymä kärkihanke ja että "Tällaiset ulostulot eivät muuta kaupungin kantaa, eivätkä aiheuta toimenpiteitä"

Ulostulo tai ei. Tavallinen kaupunkilainen voi tässä kohtaa kysyä, jotta onko tätä asiaa koskaan kysytty itse kaupunkilaisilta?

Onko kuultu tai kuunneltu?

Minä en muista! 

Tämän muistan! Vastaus on mitä on!

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kaupunginvaltuuston-kyselytunnin-p%C3%B6yt%C3%A4kirja-20180514.pdf

Kommentoi kirjoitusta.

Sukupuolia on enemmän kuin kaksi

Keskiviikko 8.3.2023 klo 19.39

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/sukupuolia-on-enemman-kuin-kaksi/

Sukupuolia on enemmän kuin kaksi

Vaalikone on kova sana! Tai sitten ei!

Salon Seudun Sanomat on penkonut vaalikonetta ja nostanut esille ehdokkaiden ajatuksia väittämästä: sukupuolia on enemmän kuin kaksi. Varsinaissuomalaiset kansanedustajaehdokkaat ovat ajatuksensa kertoneet ja lopputulos on, että ehdokkaat jakautuvat kahteen lähes yhtä suureen leiriin. Toinen leiri on sitä mieltä, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi, toinen puoli on väittämästä eri mieltä tai täysin eri mieltä. Ja ihan neutraalejakin (tarkoittanee, ettei mitään mieltä) on.

On täällä päin tästä väittämästä oikein iso kohukin jo saatu aikaan: Salolaisessa Mustamäen koulussa lapsi oli oppilastyöhön kirjoittanut, jotta sukupuolia on vain kaksi.

Tuo ei sopinut koululle.

Koulu otti yhteyttä tasa-arvovaltuutettuun ja sieltähän sitä selvennystä tuli, mm. ”Mustamäen koululla on ollut tasa-arvolain nojalla paitsi oikeus myös velvollisuus kieltää oppilastyö, joka sisältää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivän ja loukkaavan viestin.”

Samaa mieltä on ollut yhdenvertaisuusvaltuutettu.

Kun tähän vielä lisätään kaupungin vs. perusopetusjohtajan mielipide ”Kannanotto tukee täysin kaupungin yhdenvertaisuustyötä”, niin taidamme täällä päin rämpiä melkoisessa sotkussa!

 

Minun mielestäni em. koulun, tasa-arvovaltuutetun ja yhdenvertaisuusvaltuutetun sekä vs. perusopetusjohtajan sekä kansanedustajaehdokkaiden pitäisi mennä lähimpään synnytyssairalaan ja kysyä, mitä mieltä kätilöt ovat.

1 kommentti .

Hoitajapula pahenee

Perjantai 3.3.2023 klo 23.09

Pahenee, pahenee. Vuonna 2021 arvioitiin, että Suomessa sairaanhoitajavaje on 8 000 ja Varsinais-Suomessa lähes kuusisataa. Nyt vaje on Kevan uuden tutkimuksen mukaan tuplaantunut. Sairaanhoitajia tarvittaisiin koko maassa yli 16 000 ja maakunnassa melkein 1 200. Lähihoitajien kohdalla kerrotaan olevan on sama tilanne. Varsinais-Suomessa olisi vuonna 2021 otettu heti töihin 782 lähihoitajaa, nyt heitä tarvittaisiin lähes 1300.

VoiVoi. Sanonko jotain?

Juu! Ainakin vanhustenhoidossa hoitajamitoituksen peräänkuuluttaminen on niin niin tätä päivää ja mainostetaan ISOsten päättäjien osaamisena ja onnistumisena.

Mutta! Mistä niitä hoitajia otetaan, kun niitä ei ole? Eikö pikkuisen voitaisi tinkiä noista vaatimuksista? 

Lähihoitaja tietää (pitäisi koulutuksensa perusteella tietää mm. sairauksista ja lääkkeistä), mutta ei heitä minun mielestäni esim. vanhuksen hoitotilanteessa "kaksin kappalein" tarvita. Hoitajan työpariksi sopisi ihan hyvin hoitajakoulua käymätön henkilö, henkilö joka osaa ja luonnostaan omaa oikeanlaista tilannetajua toisen ihmisen kohtaamiseen. Kyllä tällainen henkilö sen muun tekemisen sitten hoitajalta oppii.


 

4 kommenttia .

Eduskuntaan pyrkivät

Perjantai 3.3.2023 klo 21.40

Varsinais-Suomesta eduskuntaan haluaa 214 henkilöä tai no, pitänee sanoa, jotta ehdokasta. Paikan saa 17.

https://www.sss.fi/2023/03/katso-lista-varsinais-suomen-ehdokkaista-kaikkiaan-214-nimea-ehdolla-eduskuntaan/

Klikkaa vaalikoneeseen, niin tiedät enemmän SSS:n vaalikone

On siellä etusivulla jo muutama NaamaMainoskin!

2 kommenttia .

hei, me junaillaan!

Tiistai 21.2.2023 klo 18.54

Nonnih, Salon Seudun Sanomat kertoo, että vaalikone

Eduskuntavaalit käydään 2.4.2023.
Tee vaalikone ja löydä itsellesi sopivin ehdokas.

Vaalikone näyttää sinun vastauksiisi parhaiten sopivan ehdokkaan heti kolmannen vastauksen jälkeen. Tulos tarkentuu jokaisen kysymyksen jälkeen. Parhaan tuloksen saat vastaamalla kaikkiin kysymyksiin.

on avattu.

Kyllä salolaisten kelpaa. On kansanedustajaehdokkaita ja on puolueita: Saku Nikkanen (sd.), Johanna Riski (kesk.), Mikko Lundén (ps.),Timo Lähteenmäki (vas.) ja Mika Nummenpalo (liik.). Edellä olevat ovat kaikki kaupunginvaltuustolaisia.

Muita eduskuntaan haluavia ovat Anu Aaltonen (kaupunginhallituksen jäsen) ja Pertti Hemmilä (kok), Pasi Lehti (vihr.), Olavi Jantunen (kesk.), Laura Riski (liik.), Larisa Evstifeeva-Auraniemi (vl.), Satu Paananen (liik.), Tomi Hietala (lib.), Camilla Sonntag-Wilenius (r.), Jani Ursin ja Marika Hietanen (kd.).

Minä en vaalikonetta ole avannut ja voi olla, etten avaakaan.

Voi olla, että moni muu tekee saman.

Jos vaalikoneessa on väite: Hallitusohjelmaan on kirjattava Turun tunnin junan toteuttamispäätös, niin sehän tietää sitä, että vaaleista tulee tälle alueelle juna -vaalit.

Muut vaalikoneen väitteet, mitä nyt ovatkaan, voivat ehdokkaan juna -tiedon (puolesta tai vastaan) jälkeen jäädä täysin toisarvoisiksi. Ei saisi, mutta niin voi käydä.

7 kommenttia .

ainvaa kanttiinista

Keskiviikko 15.2.2023 klo 15.02

Onhan tästä pääterveysaseman kanttiinista jo vaikka mitä esillä, mutta kun se yks oikein kummallisuus on, niin tuuppasin sitä esille vähän isommallekin joukolle eli Uuteen Suomeen. 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kanttiini-kiinni-ei-mahdollisuuksia-kevytversioon/#comment-3832165

Kanttiini kiinni, ei mahdollisuuksia ”kevytversioon”

Tiedätkö, millainen työntekijä löytyy tällaisen nimikkeen takaa, lähinnä, mitä hänen tehtäviinsä kuuluu: hyvinvointialueen konsernipalvelujen tukipalveluiden tulosryhmän tukipalvelujohtaja.

Minä en tiedä, mitä kaikkea, mutta ainakin tällainen palvelu on nyt työntekijän johtaja Janne Saarisen mietittävänä: haetaan linjauksia, millä tavoin kanttiinia tullaan jatkossa hallinnoimaan.

Kyseessä Varsinais-Suomen Hyvinvointialue ja Salon pääterveysaseman KaffeePiste, siis kanttiini. Siellä on lappu luukulla: kanttiini suljettu toistaiseksi.

Kiinni, mikä kiinni tammikuun alusta lähtien ja tilanne on haittana koettu ainakin labrassa kävijöiden kesken. Jos on kokeiden jälkeen mieli tehnyt jotain suuhunsa panna, niin EiOota on ollut tarjolla.

Miksi näin -selityksiä on kyllä jaeltu pitkin matkaa, esim.

– Varhasta ei pystytty toimittamaan nopealla aikataululla uutta kassajärjestelmää

– Kiinni pitäminen johtui liikkeenluovutuksessa tapahtuneista yllätyksistä

– Kanttiinitoiminta ei ole ydinpalvelua

– Laki rajoittaa markkinaehtoista toimintaa

 

Varhan tukipalveluissa on juuri nyt toiveena saada kanttiini auki niin nopeasti kuin mahdollista. Vai miten tähän tietoon nyt sitten suhtautuisi? ”Esitystä viimeistellään konsernijaoston käsittelyyn, ja se saadaan seuraavaan tai viimeistään sitä seuraavaan kokoukseen. Vaikuttaisi siltä, että päätös asiassa saadaan nopeasti aikaiseksi, ja sen myötä Salon kanttiinin palvelut käyntiin.”

Siis seuraavaan tai viimeistään sitä seuraavaan..

Nooh, me täällä Salossa odottelemme.

2 kommenttia .

ylläreitäkö vain?

Tiistai 14.2.2023 klo 18.39

Salon pääterveysaseman kanttiini on kiinni vielä ainakin kuukauden

https://www.sss.fi/2023/02/salon-paaterveysaseman-kanttiini-pysyy-kiinni-viela-ainakin-kuukauden-/

Nooh, onhan se seliseli tämäkin: ”Se, miksi kanttiini on ollut koko alkuvuoden suljettuna, johtui liikkeenluovutuksessa tapahtuneista yllätyksistä”

Saa sitä selitellä, mutta ei nyt vaan mene mun pääkoppani jakeluun. Onhan tässä aikaa ollut miettiä, järjestellä, suunnitella, kehitellä ihan vaikka mitä! Ei tavallinen kaupunkilainen voi ymmärtää, vaikka miten päin miettisi, mikä kahvilan avaamisessa ja sen pitämisessä niin, niin vaikeaa on. Yritettiin jossain vaiheessa meille semmostakin kertoa, että paikka on kiinni, koska Varha ei pystynyt toimittamaan nopealla aikataululla uutta kassajärjestelmää.

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2023/01/07/43014

Se, että hyvinvointialueet meille tähän maahan tulivat, se on ollut tiedossa heinäkuun yks päivästä 2021 lähtien.

Sote-uudistus muuttaa kuntien tehtäviä ja julkishallinnon rakenteita

Sote-uudistusta koskeva lainsäädäntö tuli voimaan 1.7.2021. Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyy uusille hyvinvointialueille 1.1.2023.

Uudistuksessa tehdään muutoksia sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen

  • järjestämiseen,

  • tuottamiseen ja

  • rahoitukseen.

Ja sitten toinen ylläri. Tai no tuskin on.

Näin tässä kaupungissa kulttuuria kohdellaan. Tämä on mun mielipide:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2562801

Mukavaa, että tuo on nostettu myös salkkarin (Salon Seudun Sanomat) uutisiin.

https://www.sss.fi/2023/02/mielipide-tassa-kaupungissa-urheilu-kavelee-kulttuurin-yli/

Jos et ole lehden tilaaja, niin koko juttua et näe, mutta huom. sinne ilmestyvät kommentit näkyvät.


1 kommentti .

tulossa, menossa vai vallan hyljätty?

Sunnuntai 12.2.2023 klo 18.30

Sähköpostiini on tullut ilmoitus, että se on uhkaavan täynnä postia.

JoopaJoo.

Ei muuta kun postien kimppuun, jos vaikka olisi jotain jo roskikseen heitettävää.

Olisiko esim. tämä talteen otettu juttu sellainen? Vai onko tässä tulossa, menossa jotain? Jotain älykästä?

Älykaupungiksi suuntaava Salo etsii uutta nousua – tähtäimessä malli muille saman kokoluokan kaupungeille

Salon kaupunki tähtää edelläkävijäksi älykkäänä kaupunkina. Tyhmässä kaupungissa kukaan ei halua tulevaisuudessa asua, sanovat puuhamiehet.

https://yle.fi/a/3-10568436

1 kommentti .

kallist sähköö

Torstai 9.2.2023 klo 13.29

Tänään iski taas mielipidevaihde vitoselle! Kyllä se sitä on, jos jo kaks juttua nostan esille samalle päivälle!!

Tämä meni Uuteen Suomeen:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kalliit-maaraaikaiset-sahkosopimukset-ministerion-syyniin/

Kalliit määräaikaiset sähkösopimukset ministeriön syyniin

Noin uutisoidaan tänään Salon Seudun Sanomissa.

Kaikki sähkölaskuja maksavat tietävät tällä hetkellä enemmän kuin hyvin, että osa kuluttajista on energiakriisin aikana vedetty kuin löyhään hirteen. Yli 20 sentin sopimuksista eroon pääseminen on vaikeaa, vaikka markkinoilla on jo tarjolla halvempia sopimuksia.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä toteaa, että kyllä tuo työ- ja elinkeinoministeriössä tiedostettu on ja antaa ymmärtää, että tilanne aiotaan tutkia: ”Sopimuksiin puuttuminen olisi poikkeuksellista muttei poissuljettua”

Lintilä pitää mahdollisena myös sitä, että valtio puuttuu hinnoitteluun.

 

Olisi mukava tietää, millaisella aikataululla ministeriön virkamieskunta asiassa etenee ja onko ihan oikeasti odotettavissa, että valtio sähkön hinnoitteluun voisi puuttua.

Eduskuntavaalit ovat nurkan takana. Parhaillaan kansanedustajina toimivia ja uudelleen paikkaa hakevia ei enää ihmeemmin näytä kiinnostavan tavallisen kansalaisen sähkön hankinta saatikka ylisuuret laskut. Tämä tullee olemaan jotain Sopu sähkölaskujen hyvitys­mallista on löytynyt,

mutta ei se riitä. Toukokuusta 2023 on vielä pitkä aika heille, joilla on kahden vuoden määräaikaissopimus.

 

1 kommentti .

Salo on

Torstai 9.2.2023 klo 11.24

Salo on helposti saavutettava, turvallinen ja sujuvan arjen kaupunki, jossa on
monipuolisia asumismahdollisuuksia niin viihtyisässä ja houkuttelevassa keskustassa
kuin elävissä kylätaajamissa, vesien äärellä tai maaseudun täydellisessä rauhassa.
Hyvät yhteydet mahdollistavat etätyön tekemisen kodin lämmöstä tai liikkumisen
sujuvasti työhön ja palveluiden pariin myös joukkoliikenteellä.

Jaa että missäkö tuollaista?

No Salon kaupunkistrategiassa 2030! Oikein on valtuuston hyväksymä juttu!

Lisää poimintoja em. strategian sivuilta:

Elinvoimainen Salo:
Tuo ja juurruttaa Saloon uusia työn-
tekijöitä ja opiskelijoita, jotka luovat
kaupunkiin uutta toimeliaisuutta ja
vireyttä. Pitää huolta nykyisten asuk-
kaiden viihtyvyydestä ja pysyvyydestä

Kestävän talouden Salo:
Uudet asukkaat tuovat mukanaan lisää
verotuloja, mikä kasvattaa kaupungin
kantokykyä ja ponnistusvoimaa kehittämi-
selle huomioiden ekologinen, sosiaalinen
ja kulttuurinen kestävyys.

Hyvinvoiva Salo:
Edistää arjen sujuvuutta, saavutettavuutta
ja Saloon kotoutumista. Ottaa eri-ikäiset ja
-taustaiset kuntalaiset yhä aktiivisemmin
mukaan kehittämään omaa asuin-
ympäristöään

Kestävän talouden Salossa verotulopohjaa
vahvistavat menestyvät yritykset sekä
muuttovoitto. Talouden tasapainoa edistävät
kustannustehokkaat, vaikuttavat ja ennalta-
ehkäisevät palvelut. Salo toimii ekologisesti,
sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävästi

3 kommenttia .

ku olis joskus..

Perjantai 3.2.2023 klo 12.56

"Ku olis joskus jotta jossa, mutku ei ol koska mittä missä, mutku ainvaa!"

Jotain tuollaista opin hokemaan ensimmäisessä työpaikassani Särkisalon Kanervalassa. Olin 15 v ja palkattu kesätyöntekijäksi silloiseen Rautatieläisten kesäpaikkaan.

Minua vanhemmat osasivat kaiken näköistä liirum laarumia ja minä kesälomittajien Pikkusena (= lempinimeni, sillä olin pisin mutta nuorin) painoin kaikki visusti mieleeni. Ja tottakai tämmönen jo vanha pää kaikki tuontapaiset muistaa!

Tähän päivään liitän tänään Salon Seudun Sanomissa olleen tätä mieltä -juttuni. Salo -cityn strategiasta ja valtuuston talousarvionkokouksen päätöksistä mulle tuo alun lorutus mieleen nousi.

Ja nousi tässä mieleen yks oikein, oikein vanha kirjoituskin: Salo on muutakin kuin tori ja kaupungintalo.

Tämän lisäsin lehtijutun kommenttiin: "Olen saanut palautetta, että kirjoituksessa on väärää tietoa. Nooh, mielipideToimittaja on vähän omiaan kirjuutellut. Näin tämä kakkoskappale mun sähköpostistani lähti: "Strategian sivuille yritettiin muutosta, mm., että edunvalvontaa koskevasta osiosta olisi poistettu Tunnin Junaan liittyvät kirjaukset, mutta isolle osalle valtuutetuista se ei sopinut." Otsakkeen keksimisille Salkkarilla on lupa. Minä en yleensä ole siihen mietintään päätäni vaivannut!"

En minä siitä mieltäni pahoita, jos mun aika usein ylipitkiä kirjoituksiani lyhennetään, siis tiivistetään, mutta jos ilmestyy "sinpäi"-tietoja, niin se ei ole mitään mukavaa.

Mut "ettenpäi mennä" taas.

Pääasia on, että SSS -lehden lukijat saisivat keskustelemisen aiheita!

Ilost viikonloppuu kaikille! Ja kiitos.

On teitä sivullani kävijöitä taas oikein mukavasti riittänyt. Väkeä on ollut enemmän kuin pienessä kylässä ja oikein paljon enemmän kuin mitä on esim. Muurlan alueella asukkaita!

4 kommenttia .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »